Δυστυχώς και σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, επανέρχεται με ηχηρό τρόπο το μεγάλο χρέος των 4.233.498,02 € της ΔΕΥΑΚ στο Δήμο, που φαίνεται ότι δεν λύθηκε με την περίφημη ανακεφαλαιοποίηση.

Όπως είπε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και σύμφωνα με τα πρακτικά:

«Τέλος η Πρόεδρος κ. Σοφία Γαρμπή ως προς την επαναφορά της απαίτησης των οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς τον Δήμο από τους λογαριασμούς της ηλεκτροδότησης, τόνισε ότι αυτό γίνεται λόγω της ακύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου της απόφασης για την ανακεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ, πλην όμως το ζήτημα αυτό εκκρεμεί νομικά καθώς έχουν ήδη ασκηθεί προσφυγές στην Επιτροπή του άρθρου 152 .

Σε κάθε περίπτωση όμως και δεδομένου ότι αυτήν την περίοδο μπορεί να υπάρξει η υπαγωγή στην ρύθμιση των 120 δόσεων ορθό είναι να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία, παράλληλα όμως ο Δήμος να επιφυλαχθεί των δικαιωμάτων του ως προς την νομική συνέχεια του θέματος καθώς ορκωτοί λογιστές και καθηγητές πανεπιστημίου έχουν βεβαιώσει την ορθότητα της ανακεφαλαιοποίησης της ΔΕΥΑΚ και η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αμφισβητείται νομικά».

Φυσικά εδώ γεννάται το ερώτημα αν τελικά οι δημότες θα πληρώσουν το μάρμαρο ενώ ενδιαφέρον έχει και η θέση του νέου Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου που θα κληρονομήσει αυτό το πρόβλημα.

Διαβάστε αναλυτικά τα πρακτικά της συνεδρίαης από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Κεφαλονιάς στο κάτωθι link:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9D%CE%A0%CE%A9%CE%A9%CE%955-0%CE%9C6?inline=true