Από τα μέσα Οκτωβρίου του 2018 και το Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Κεφαλονιά υποβόσκει μια εσωτερική σύγκρουση στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τον επικεφαλής της παράταξης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ανήμερα του Αγίου Γερασίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο του Δημάρχου Κεφαλονιάς ανακοίνωσε ότι η επίσημη υποψήφια και στηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρειά μας θα είναι η Ρόδη Κράτσα και όχι ο Σπύρος Σπύρου, που έχει υπηρετήσει την «γαλάζια» παράταξη τόσο ως Βουλευτής όσο και ως Περιφερειάρχης. Το διάστημα των σχεδόν τριών μηνών που έχει μεσολαβήσει από τότε και με την Ρόδη Κράτσα να έχει αρχίσει ήδη τις περιοδείες της στα Ιόνια Νησιά, υπέβοσκε η άποψη ότι τελικά ο Σπύρος Σπύρου δεν θα προχωρούσε σε «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο και είτε θα έκανε στην άκρη είτε θα ακολουθούσε την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας ετοιμάζεται να κατέβει ως ανεξάρτητος στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Μάλιστα, μεθαύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού με Επικεφαλής τον πρώην Περιφερειάρχη. Στην εκδήλωση αναμένεται να παρουσιαστούν η ονομασία, το έμβλημα και οι βασικές αρχές της παράταξης, που θα ηγηθεί ο Σπύρος Σπύρου. Μένει να μάθουμε ποιοι από την Κεφαλονιά θα ακολουθήσουν τον κ. Σπύρου στον συνδυασμό του και ποια θα είναι η αντίδραση τόσο από την κα Κράτσα όσο και από την επίσημη Νέα Δημοκρατία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Αναδημοσίευση από www.efimeridakefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου για την υπουργική απόφαση μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια Χαράλαμπε Μακρή! Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν και σε εσένα!