Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση:

-Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

-Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της χώρας.

-Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Ερωτηματικά ωστόσο εγείρονται στο διαδίκτυο για το αν με δεδομένη πλέον την απαγόρευση των πανηγυριών, θα ισχύσει το ίδιο με συναυλίες, εκδηλώσεις και beach bars, κλπ.

Θυμίζουμε ότι το Σαββατοκύριακο έγινε χαμός σε beach bar της Κάτω Αχαΐας με εκατοντάδες νέους ο ένας πάνω στον άλλο, να χορεύουν υπό τους ρυθμούς χιπ χοπ μουσικής.

Όπως γράφει η ΕΡΤ,  οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το σαββατοκύριακο σε πανηγύρια και beach bar, οδηγούν σε απόφαση για την  απαγόρευσή τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.

«Κι όπως έχει παρατηρηθεί δεν τηρούνται τα μέτρα ούτε στα μπαρ ούτε στα κλαμπ οπότε το να κοπούν τα beach bar και να υπάρχουν όλοι οι άλλοι χώροι διασκέδασης ανοιχτοί είναι λίγο υπερβολικό», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Χατζηθεοδωρίδης – ιδιοκτήτης beach bar.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται η δημοσιοποίηση της απόφασης για να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο μεγάλο πανηγύρι του καλοκαιριού στην Ικαρία που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες, γίνεται κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, γιορτή της αγίας Μαρίνας, στο τουριστικό καταφύγιο του Άγιου Κήρυκου. Όχι όμως και φέτος. Επίσης ομόφωνη απόφαση μετά από γενική συνέλευση στην πλατεία του χωριού, για την ακύρωση του πανηγυριού στις 17 Ιουλίου στη βόρεια πλευρά της Ικαρίας, πήρε ο εξωραϊστικός–εκπολιτιστικός σύλλογος Αρέθουσας “Η Αράθοσα”, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Έχοντας πλήρη επίγνωση της βαρύτητας της συγκεκριμένης απόφασης, τόσο σε μίκρο– όσο και σε μάκρο–οικονομικό επίπεδο, καλούμε και τους υπόλοιπους αδελφούς συλλόγους του νησιού να συνταχθούν με αυτή, σε μια από κοινού προσπάθεια. Του χρόνου με υγεία πάλι εδώ θα είμαστε…».

Πηγή: aftodioikisi.gr