«Παρακρατικούς μηχανισμούς» ανακάλυψε ο απερχόμενος πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Μοσχονάς, προκειμένου να καλύψει ή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το γεγονός, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Documento», ότι σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο ίδιος πρόκειται να παραπεμφθεί σε πειθαρχικό έλεγχο και στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων και κακοδιαχείρισης κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Εμείς δεν είμαστε νομικοί για να προβαίνουμε σε ερμηνείες του νόμου κατά το δοκούν, όπως ο κ. Μοσχονάς, αλλά θα περιμένουμε τα αποτελέσματα μετά την απολογία του στην Ελληνική Δικαιοσύνη τα οποία ευχόμαστε να μην εκθέτουν τα νησιά μας και την τοπική αυτοδιοίκηση για μία ακόμη φορά.

Όταν κάποιος δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί, επιθυμεί τους ελέγχους και δεν χαρακτηρίζει τους δημόσιους λειτουργούς, που απλώς επιτελούν το καθήκον τους, «εντεταλμένους τύπου βενεζουέλας»… Αυτές οι λογικές και οι σκέψεις μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές που καλό θα ήταν να ενημερωνόταν περισσότερο γι’ αυτές ο κ. Μοσχονάς.

Με την ευκαιρία μπορεί να μας δώσει και μία απάντηση ο κ. Μοσχονάς για το πλήθος των δημοσιευμάτων που διαβάζουμε κατά καιρούς σχετικά με εργασίες του Λιμενικού Ταμείου που φαίνονται μόνο στη «διαύγεια» και πουθενά στα λιμάνια των νησιών μας; Μπορεί επίσης να μας εξηγήσει γιατί έχει αφήσει έκθετο το συντοπίτη μας, κ. Πεφάνη, σχετικά με το περίπτερο δίπλα στη γέφυρα σχετικά με όσα του καταμαρτυρεί;

Γι’ αυτό λοιπόν, ας μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη ο κ. Μοσχονάς κι ας προσπαθήσει με τα γραφόμενα και τις ενέργειές του να μην εκθέσει περαιτέρω το αξίωμα που υπηρετεί για το διάστημα που του απομένει.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

 

 

Προηγούμενο άρθροΈτσι ρυθμίζονται τα χρέη σε εφορία & ταμεία – Τα «ψιλά γράμματα» του ν/σ
Επόμενο άρθροΔιονύσης Παλημέρης: Γιατί κατεβαίνω με τη Ρόδη Κράτσα