Ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του μέσα στις επόμενες ώρες θα είναι εκείνος που θα ανακοινώσει τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα δείχνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, στον πρωινό καφέ, με τη συμμετοχή και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που έγινε το πρωί της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει πως στις 22 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ιστορία της, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Άλλωστε, τον Οκτώβριο του 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ομόφωνα την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, τα… στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά. Το μόνο που “βγαίνει” από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως σε περίπου δυο ώρες ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δήλωση κι εκεί να ανακοινώσει ποια στάση θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει, την προσεχή Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΦορολοταρία – ΑΑΔΕ: Αυτές οι αλλαγές έρχονται
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Πρόβλημα με την θέρμανση στο Νοσοκομείο