Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αργοστολίου, καθώς απομένουν πλέον ελάχιστες ημέρες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τα συνεργεία πραγματοποιούν τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε οι χώροι να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, με εργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη και σε σχολικές εγκαταστάσεις σε Σκάλα, Χιονάτα και Κεραμειές.
Στόχος είναι με το πρώτο κουδούνι τα σχολεία να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο καθαρά, λειτουργικά και περιποιημένα, αντιμετωπίζοντας προβλήματα που έχουν προκύψει από τη χρήση των εγκαταστάσεων και προετοιμάζοντας τους χώρους για την καθημερινή παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Παρεμβάσεις μέχρι την τελευταία στιγμή
Η περίοδος των θερινών διακοπών αξιοποιείται για εργασίες που είναι δυσκολότερο να πραγματοποιηθούν όταν τα σχολεία βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.
Οι παρεμβάσεις συντήρησης και ευπρεπισμού συνεχίζονται μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, με τον Δήμο Αργοστολίου να δίνει έμφαση στην προετοιμασία των σχολικών μονάδων σε διαφορετικές περιοχές του Δήμου.
Η εικόνα των σχολικών κτιρίων αποτελεί άλλωστε σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Η συστηματική συντήρηση των εγκαταστάσεων δεν αφορά μόνο την αισθητική τους, αλλά πρωτίστως τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να βρίσκεται πλέον προ των πυλών, οι τελευταίες εργασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.



