Αρχική Πολιτική Δημοτικό Συμβούλιο για το βενζινάδικο: «Πρόκειται για έξι υπόγειες δεξαμενές ολικής χωρητικότητας...

Δημοτικό Συμβούλιο για το βενζινάδικο: «Πρόκειται για έξι υπόγειες δεξαμενές ολικής χωρητικότητας 85 χιλ. λίτρων» (pics)

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση χθες το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ασχολήθηκε με την «ανέγερση τριώροφου κτιρίου Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων στην οδό Ιακώβου Πυλαρινού-Γ.Φωκά-Γ. Μπονάνου».

Η παρουσία των κατοίκων της περιοχής ήταν πολύ μεγάλη, κυριολεκτικά θα μπορούσα  να πούμε ότι είχαν ….καταλάβει την αίθουσα. Ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε  ότι παρουσία τους δεν επηρέασε την συνεδρίαση αρνητικά,  θα έλεγα ότι η συμπεριφορά τους βοήθησε ώστε να αναπτυχθεί μια συζήτηση πολύ εποικοδομητική. Δεν έλειψαν βέβαια και οι εντάσεις. Ωστόσο θα έλεγα ότι ο Πρόεδρος στο ξεκίνημα έκανε ένα  ….φάουλ, λέγοντας ότι θα πρέπει να φερθούμε πολιτισμένα, με πολιτισμό οι συζητήσεις κι άλλα τέτοια, που προκαλούν ….ρίγη συγκίνησης όταν λέγονται από έναν έμπειρο πολιτικό όπως είναι ο Νικόλας Βαλλιανάτος. Εκτός αν απευθύνονταν στον Νίκο Ανουσάκη.

Φάνηκε από την αρχή ότι η συζήτηση θα διεξάγονταν σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ο Μάκης Φόρτες επέμενε ότι στην  πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίον είναι κατεπείγουσα η συνεδρίαση και για ποιο λόγο. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στους λόγους που ο Μάκης Φόρτες δεν έχει δίκιο.

Ξεκίνησαν οι ομιλίες με κύριο εισηγητή τον Νίκο Ανουσάκη.

Στη συνέχεια μίλησαν: Ο Χρ. Τζούφης, Τεχνολόγος Μηχανικός, Σωτ. Λιοσάτος, Αποστ. Χαλικιόπουλος,  Ανδρέας Νικολετάτος, Δικηγόρος του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου, ο οποίος δεν μας ενημέρωσε αρκετά με όσα είπε, φειδωλός στην προτάσεις του.

Η Μήνα Γαβριελάτου Μηχανικός του Γαλιατσάτου, Διον. Λυκούδης, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση σαν αντιδήμαρχος της πρώην δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Διον. Μινέτος, ο οποίος κυριολεκτικά δέχτηκε τα πυρά από την παράταξη της ΙσχυρήςΚεφαλονιάς, μιας κι αυτός χειρίστηκε την υπόθεση, ο Μάκης Φόρτες, ο οποίος χτύπησε το καμπανάκι σε πολλά ζητήματα, Ο Αλ. Παντελειός, ο οποίος περιμέναμε να πει περισσότερα σαν Μηχανικός αλλά η ομιλία του ήταν αρκετά….λιτή, ο Γιάννης Κουρούκλης, ο οποίος κυριολεκτικά είπε τα «σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη». Φάνηκε ότι υπήρξε κάποια ασυνεννοησία εσκεμμένη ή όχι, όπως είπε. Εντοπίστηκαν ωστόσο και οι αδυναμίες των υπηρεσιών, τουλάχιστον αυτό φάνηκε να λέγεται και από τους άλλους ομιλητές. Ο Κουρούκλης χειροκροτήθηκε από τους κατοίκους μετά το τέλος της ομιλίας του.

Μίλησαν επίσης, ο Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Σταύρος Γρηγορόπουλος, ο Σπ. Σαμούρης, ο Σπ. Πεφάνης κ.ά.

Ο Γιώργος Τσιλιμιδός τόνισε στην αρχή της ομιλίας ότι διαπίστωσε μια προσπάθεια να χρεωθεί η όλη εξέλιξη στη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία δεν έχει βάλει ούτε μια υπογραφή σε κανένα έγγραφο και δεν έχει κάνει καμιά διοικητική πράξη  σε οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με την υπόθεση.

Ωστόσο υπάρχει διοικητική αδυναμία λόγω της διάλυσης του Δήμου και τη σύσταση του νέου δήμου.

Θα λέγαμε ότι η συζήτηση ήταν πολύ καλή.. Ο Πρόεδρος κατάφερε να «κρατήσει» τη συζήτηση σε καλά επίπεδα. Μόνο ο Νίκος Ανουσάκης σε κάποια στιγμή θυμήθηκε τον παλιό κακό εαυτό του και  άρχισε να φωνάζει με τον γνωστό του ύφος και στυλ. Οι ομιλίες μεγάλες, πολύ μεγάλες με την ανοχή του Προέδρου, ομιλίες οι οποίες επαναλάμβαναν τα ίδια και τα ίδια. Πολλοί ζητήσαν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από το μηδέν, και να υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα αν χρειαστεί.

Μόνο και μόνο να σκεφτούμε ότι πρόκειται για έξι υπόγειες δεξαμενές ολικής χωρητικότητας 85 χιλ. λίτρων, καταλαβαίνετε για  να τηρηθούνε οι διατάξεις αντιπυρικής προστασίας τι χρειάζεται. Όλα αυτά σε κατοικημένη περιοχή.

Την απόφαση του Δ.Σ. θα την δημοσιεύσω αργότερα. Δυστυχώς ήταν αδύνατο να παραμείνω  παραπάνω  από τις 11.30. Ασφαλώς όλοι καταλαβαίνουμε ποια θα είναι η απόφαση.

Όλες οι ομιλίες μαγνητοφωνήθηκαν, δημοσιεύω την εισήγηση του Νίκου Ανουσάκη και του Γιάννη Κουρούκλη που χειροκροτήθηκε,   με την πρώτη ευκαιρία θα δημοσιευτούν και οι υπόλοιπες. .

Σπυρος Αλεβιζόπουλος

Αναδημοσιευση από www.kefalonianews.gr