Εξακομματική Βουλή και καθαρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη «δείχνει» η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Το ποιός θα είναι νικητής δεν δείχνει να το αμφισβητεί σχεδόν κανείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συντριπτικό ποσοστό του 82% απάντησε πως τις εκλογές θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, έναντι μόλις 8% που απαντούν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον σχεδόν αποκλειστικά στο πόσες έδρες θα κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατ’ επέκταση αν κατακτήσει την πολυπόθητη για τον ίδιο αυτοδυναμία.

Το επικρατέστερο σενάριο κατά τον Πρόεδρο της Metron Analysis, Στράτο Φαναρά, είναι να μπουν στη Βουλή 6 κόμματα: Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

ALPHA TV@ALPHA_TV

Εκτίμηση Εδρών στις Βουλευτικές Εκλογές. Δημοσκόπηση Alpha-Metron Analysis.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη ALPHA TV

Σε αυτή την περίπτωση και με βάσει την εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησηςη Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 160 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 82 έδρες, το ΚΙΝΑΛ 22 έδρες, το ΚΚΕ 13 έδρες όπως και η Χρυσή Αυγή και η ΜεΡΑ25 με 10 έδρες.

Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αν στη Βουλή μπει και η «Ελληνική Λύση»του Κυριάκου Βελόπουλου, που δείχνει να είναι στο όριο του 3%. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως η Νέα Δημοκρατία κερδίζει την αυτοδυναμία, που όμως δεν θα είναι «άνετη».

ALPHA TV@ALPHA_TV

Εκτίμηση Ψήφου στις Βουλευτικές Εκλογές. Δημοσκόπηση Alpha-Metron Analysis.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη ALPHA TV

Πονοκέφαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ οι «μετατάξεις της τελευταίας στιγμής»

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη. Αυτό σημαίνει πως δεν περιλαμβάνει τις αντιδράσεις που προκάλεσε το αλαλούμ της Πέμπτης στη Βουλή με την «βροχή» των μετατάξεων και την παραδοχή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου πως χρησιμοποίησε κάποιες γνωριμίες, ομολογία που την οδήγησε τελικά στην απόφαση να μην είναι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές.

Ωστόσο οι αντιδράσεις αυτές δεν θεωρούνται «αμελητέες», αν λάβει κανείς υπόψη και το γεγονός πως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε το βράδυ της Πέμπτης με τον πρόεδρο της Βουλής και την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Επικοινωνίες που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsit.gr ξεχείλιζαν οργή.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε -σύμφωνα με πηγές του κόμματος- να δείξουν μηδενική ανοχή «σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως δεν έχει κριθεί το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών, λέγοντας πως «το παιχνίδι είναι ανοικτό», επιχειρώντας να τονώσει το ηθικό των στελεχών του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr