Τελειωμένη υπόθεση, χωρίς, ωστόσο, επίσημες ανακοινώσεις, προς το παρόν τουλάχιστον, θεωρείται το ζήτημα της διάσπασης των νησιωτικών και ορεινών δήμων της χώρας μας (Κεφαλονιά, Λέσβος, Κέρκυρα, Βελβεντό)

Μάλιστα, την Τρίτη υπήρξε διαρροή, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Βουλής, η οποία θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας στο επίμαχο διάταγμα. Ουσιαστικά η γνωμοδότηση αυτή, ανοίγει το δρόμο για την κατάθεση του νομοσχεδίου, πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Χθες το μεσημέρι, κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Λέσβου κ. Γαληνού στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συζήτηση με τον ίδιο τον Υπουργό Αλ. Χαρίτση, ζήτησε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα και να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις.

«Ανέφερα στον Υπουργό ότι υπάρχει μια έντονη ανησυχία στην λεσβιακή κοινωνία για το θέμα και μια δίκαιη δυσφορία για την καθυστέρηση που παρατηρείται στις ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνει ο Σπ. Γαληνός. Τόνισα ότι οι εκλογές είναι σε λιγότερο από 3,5 μήνες και κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει με πόσους δήμους θα πάνε στις κάλπες οι πολίτες του νησιού μας.

Ο Υπουργός δεν θέλησε να κάνει καμιά ανακοίνωση ή να πει το οτιδήποτε, δήλωσε, όμως, αισιόδοξος για το ζήτημα και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει οριστική επίλυση».

Τι θα περιλαμβάνει η τροπολογία

Δύο Δήμους στη Λέσβο, τρεις στην Κέρκυρα, τρεις στην Κεφαλονιά και αυτόνομο Δήμο στο Βελβεντό της Κοζάνης, περιλαμβάνει η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στο χωροταξικό, που πρόκειται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, αν δεν υπάρξουν και πάλι απρόοπτα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Με πληροφορίες από lesvosnews.gr & dimokratis.gr

Προηγούμενο άρθροΦωφώ: Κάποτες ήτανε η ψυχή τ’ Αργοστολιού
Επόμενο άρθροΕΦΚΑ: Πότε δεν καταβάλλονται εισφορές για εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα