Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι στην Μύκονο και ετοιμάζεται να βάλει… φρένο στα prive party στις βίλες.

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται και την μάσκα να γίνεται υποχρεωτική σχεδόν σε όλους του κλειστούς χώρους, η αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα χτυπάει κόκκινο.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού σε κάποιες περιοχές όπως για παράδειγμα στην Μύκονο, όπου το μεγάλο πρόβλημα ακούει στα prive party που γίνονται στις βίλες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης βρίσκεται από χθες στο «νησί των ανέμων» και επισκέφτηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και τους ελέγχους που γίνονται.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι και να μην περιορίζονται μόνο στα θέματα του κορονοϊού, αλλά και σε αυτά της ασφάλειας.

Για το θέμα της πανδημίας όμως, ο κ. Χρυσοχοΐδης δείχνει αποφασισμένος να κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να βάλει τέλος στα φαινόμενα συνωστισμού, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Στις παραλίες, τα beach bar και τα μαγαζιά του νησιού η κατάσταση έχει βελτιωθεί, όμως τα κρυφά party συνεχίζουν να αποτελούν… πονοκέφαλο.

Τα μέτρα

Όπως ξεκαθάρισε λοιπόν, σύντομα θα μπει… φρένο σε αυτά. Πως; Αρχικά με τον περιορισμό των επιτρεπόμενων ατόμων, καθώς θα μπει όριο στους 40 προσκεκλημένους.

Από εκεί και πέρα, επειδή μιλάμε για κατοικίες, οι αστυνομικοί για να προβούν σε ελέγχους, χρειάζονταν την άδεια του εισαγγελέα.

Ωστόσο αυτό θα λυθεί και για το θέμα του κορονοϊού, θα έχουν το… ελεύθερο.

Πηγή: gazzetta.gr