Αγαπητό kefalonia magazine

Ένα από τα θέματα των ημερών ήταν η κόντρα της Προέδρου της ΝΟΔΕ Γιάννας Κουλουμπή με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που την χαρακτήρισε ως “διορισμένη” Πρόεδρο, σε κάτι που η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ δεν απάντησε.

Για λογαριασμό της φρόντισε σήμερα να απαντήσει παραπολιτική στήλη στην τοπική ιστοσελίδα ekefalonia.gr που γράφει τα εξής:

“Στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου έτους έθεσε δημόσια υποψηφιότητα η κ. Τζόγια Γρουζή. Μια μέρα πριν λήξει η ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων έθεσε υποψηφιότητα και η κ. Γιάννα Κουλουμπή.

Συνεπώς, η κ. Γιάννα Κουλουμπή έθεσε εαυτόν στην κρίση των μελών της Ν.Δ. ζητώντας την ψήφο τους.

Μετά την υποψηφιότητα της κ. Γιάννας Κουλουμπή η έτερη υποψήφια κ. Τζόγια Γρουζή απέσυρε την  υποψηφιότητα της.

Με δεδομένο ότι η κ. Γιάννα Κουλουμπή ήταν η μοναδική υποψηφιότητα και επειδή η ΝΔ δεν κάνει «κομματική γυμναστική» στα μέλη της, δεν έγιναν εκλογές.

Συνεπώς, ούτε δοτή ούτε διορισμένη είναι. Όσα δε της αποδίδουν είναι κακόπιστα με σκοπό να μειώσουν την πραγματικά ενωτική προσπάθεια της Γιάννας που έχει δώσει πνοή στην  κομματική βάση της ΝΔ.”

Μια όμως και αναφέρθηκε η κ. Τζόγια Γρουζή και η υποψηφιότητά της για την ΝΟΔΕ που αποσύρθηκε, σημασία έχει να δούμε το ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η κ.ΓΡΟΥΖΗ.

Και αυτό το εξήγησε η ίδια στην ανακοίνωσγη που είχε δώσει στην δημοσιότητα τότε:

Είναι  αναμφισβήτητο ότι τη τελευταία διετία η πολιτική παρουσία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης ήταν παντελώς ανύπαρκτη.

Η ευθύνη γι’ αυτή την πολιτική ανυπαρξία έχει γνωστούς πατέρες.

Με  αυτό το δεδομένο, την προηγούμενη  εβδομάδα και μετά από παροτρύνσεις  απλών και επώνυμων στελεχών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, μετά από συζητήσεις με απλούς ψηφοφόρους, αλλά και στελέχη που κατέχουν θεσμικούς ρόλους τοπικά, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, αποφάσισα να ηγηθώ μιας ενωτικής προσπάθειας για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά μας και να διεκδικήσω τη θέση της Προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε.

Στόχος της προσπάθειας αυτής ήταν η αποφυγή της εσωστρέφειας, η εξαφάνιση της εσωκομματικής αντιπαλότητας και η προώθηση μιας ενωτικής πρωτοβουλίας έξω και πέρα από πρόσωπα, ιδιοτέλειες, μικροσυμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες.

Μετά όμως την αιφνιδιαστική κατάθεση και δεύτερης  υποψηφιότητας για την προεδρία της Ν.Ο.Δ.Ε, παρά τα συμφωνηθέντα, η οποία θυμίζει μικροκομματικές και ξεπερασμένες σκοπιμότητες, καταδικασμένες στη συνείδηση της κοινωνίας, θεωρώ ότι οι  παραπάνω στόχοι είναι αδύνατο να υπηρετηθούν, τουλάχιστον όπως εγώ και οι πραγματικοί αγωνιστές της παράταξης τους αντιλαμβανόμαστε.

Δεν ήταν και ούτε είναι στις προθέσεις μου να διεξάγω έναν προεκλογικό αγώνα που θα αναδείξουν και πάλι την εσωστρέφεια, την εσωκομματική αντιπαλότητα και τους διαχωρισμούς στους «δικούς μας» και στους «δικούς σας».

Γι’ αυτό και αποσύρω την εκδηλωθείσα υποψηφιότητά μου για τη θέση της  Προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε, αρνούμενη πεισματικά να συνεργαστώ για μια ακόμη φορά σε παρόμοιες πρακτικές.

Αρνούμενη πεισματικά το παρασκήνιο, τις σκοτεινές  υπόγειες διαδρομές και εκτός πολιτικής μεθοδεύσεις.

Γι΄ όλα τα παραπάνω, ήταν ενήμερος εγκαίρως ο κ. Παρίσης, ο οποίος δυστυχώς, δεν κατάφερε για ακόμα μία φορά, να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες της Παράταξής μας, αφού ο λόγος του αποδείχθηκε «αδύναμος», έναντι του λόγου των «πρωταγωνιστών του παρασκηνίου»!

Ευχαριστώ θερμά όσους από την πρώτη στιγμή στήριξαν την προσπάθειά μου και ήταν ειλικρινείς μέχρι τέλους και είχαν και έχουν την ίδια αγωνία με μένα για την πορεία της Παράταξής μας στα νησιά μας.

Θα συνεχίσω ως απλό μέλος να υπηρετώ την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησα αταλάντευτα, έντιμα χωρίς σκοπιμότητες και υστεροβουλίες.

ΤΖΟΓΙΑ  ΓΡΟΥΖΗ

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής

Προηγούμενο άρθροΗ πολιτική της φωτογραφίας ή αλλιώς οι τουρίστες της πολιτικής
Επόμενο άρθροΓΕΚ: Το ταξίδι των ρεκόρ στον τοπικό στίβο (pics)