????????????????????????????????????

Συμπληρώθηκε, εχθές, ένα έτος από την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, από τα 6 στα 12 μίλια.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 ενισχύει και αναβαθμίζει συστηματικά την εξωτερική πολιτική, τις ένοπλες δυνάμεις και την διεθνή θέση της χώρας μας.

Η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών, μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο όταν η Ελλάδα έχει διαμορφώσει την αναγκαία αποτρεπτική ισχύ που κατοχυρώνει τη θέση της ως φάρο δημοκρατίας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στη χθεσινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφέρθηκα τόσο στο περιεχόμενο της νομοθετικής μας παρέμβασης όσο και τη σημασία της διπλωματικής και εξοπλιστικής μας θωράκισης που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τη δημόσια συζήτηση.

Το Σχέδιο Νόμου αφορά στην ενίσχυση στη  διασφάλιση της ενιαίας εφαρμογής των κανόνων ανταγωνισμού στην αγορά και ευθυγραμμίζει το θεσμικό μας πλαίσιο με το ενωσιακό δίκαιο και την οδηγία 2019/1 του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου.

 

Αναλυτικότερα η παρέβασή μου στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Κείμενο: https://bit.ly/3Ikc6NS

Βίντεο: https://bit.ly/3rJTi4i

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Προηγούμενο άρθρο«Τι γύρευε εκεί»: 5 διατυπώσεις που καρφώνουν «ξεπλένηδες», ρατσιστές και νοικοκυραίους
Επόμενο άρθροΚοινότητα Ριφίου: “Έπρεπε να έρθει κανάλι για να φτιαχτεί σοβαρότατο πρόβλημα ,που υπήρχε στο κεντρικό αγωγό ύδρευσης που τροφοδοτεί το Ριφι και τα Δαμουλιανατα (εικόνες)