Χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα. Το άρθρο 62 του Σχεδίου Νόμου αφορά την νομοθετική ρύθμιση η οποία αποτελούσε προϋπόθεση για τη διαδικασία ανακατασκευής και επισκευής των Εργατικών Κατοικιών Ληξουρίου.

Διαβάστε επίσης: Άνδρας αγνοούνταν στην Αιτωλοακαρνανία & βρέθηκε στην Κεφαλονιά!

Όλη η τοποθέτηση μου στην ολομέλεια χθες: https://bit.ly/3rDYoNT

Η αναφορά μου στο άρθρο 62 για το Ληξουρι: https://bit.ly/30wUo5V

Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε επισκεφθεί το Ληξούρι και είχε δεσμευθεί στους πολίτες για την κατάθεση της ρύθμισης. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα, τόσο για την άριστη επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα, όσο και για το συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου.

Διαβάστε επίσης: “Βόμβα” από Φόρτε: “Αυξήσεις-φωτιά” στα τέλη λόγω νέου ΦΟΔΣΑ-30,44% στο Δήμο Αργοστολίου, 52,33% στο Δήμο Ληξουρίου & 21% στο Δήμο Σάμης (ηχητικό)

Το άρθρο 62 του Σχεδίου Νόμου για τις εργατικές κατοικίες Ληξουρίου υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση. Δήλωσαν «Παρών» το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. Το μόνο κόμμα που καταψήφισε το άρθρο 62 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε ποτέ τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή την περίοδο 2015-2019, η καταψήφιση του άρθρου 62 για το Ληξούρι προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Θεωρώ ότι σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα καθημερινότητας οφείλουμε να ομονοούμε για το καλό του τόπου, παραμερίζοντας τις κομματικές διαφορές μας. Τουλάχιστον σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Διαβάστε επίσης: Κεφαλονιά: Αυτές είναι μέχρι τώρα, οι προγραμματισμένες πτήσεις από την Μ. Βρετανία-Πότε ξεκινούν (λίστα)

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Υποδομών: Μερική ανάκληση απόφασης για φυσικά πρόσωπα-πληγέντες του ΙΑΝΟΥ-Η νέα απόφαση (έγγραφο)

Διαβάστε επίσης: Αποζημιώσεις ΙΑΝΟΥ: “6 μήνες έχουν περάσει και ακόμη τίποτε-Μήπως ξέρετε πότε θα δοθεί το επίδομα στην Αγία Ευφημία;”

Προηγούμενο άρθροΣκλαβενίτης: Ποια προϊόντα δίνει 1+1 για τις επόμενες ημέρες
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Τα περήφανα άλογα του Αίνου της Κεφαλονιας, παρελαύνουν από τα χωριά και τον κάμπο του Ελειου-Ο προβληματισμός & ο κίνδυνος ατυχήματος (βίντεο)