Καβαλιεράτος: «Η οπαδική βία ξεκινά από μια σημαία και μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία» – Σκληρή κριτική για τον Δήμο Σάμης και τον Μύρτο

Ο Γιώργος Καβαλιεράτος μιλά για το περιστατικό βανδαλισμού στην οικία του, προειδοποιεί για τους κινδύνους της οπαδικής βίας και ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή Σάμης για την κατάσταση στις υποδομές, την καθαριότητα και την παραλία του Μύρτου.


Καβαλιεράτος: «Η οπαδική βία ξεκινά από μια σημαία και μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία» – Σκληρή κριτική για τον Δήμο Σάμης και τον Μύρτο

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βανδαλισμού στην οικία του, ο Γιώργος Καβαλιεράτος προχώρησε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι, στην οποία αναφέρθηκε τόσο στην ανησυχητική διάσταση της οπαδικής βίας όσο και στα σημαντικά προβλήματα που, όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Σάμης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η αφαίρεση σημαίας της ΑΕΚ από την περίφραξη του σπιτιού του δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ως πράξη καθαυτή, αλλά αποτελεί ένδειξη μιας επικίνδυνης νοοτροπίας που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερα περιστατικά.

«Δεν είναι η σημαία, αλλά η νοοτροπία»

Ο κ. Καβαλιεράτος εξήγησε ότι αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι άγνωστα άτομα εισήλθαν σε ιδιωτική περιουσία με οπαδικά κίνητρα.

Όπως σημείωσε, η οπαδική βία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα μεμονωμένο ή ασήμαντο περιστατικό, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνες καταστάσεις με σοβαρές συνέπειες.

«Δεν επιδιώκω την τιμωρία κανενός. Θέλω να προβληματιστούμε όλοι ως κοινωνία και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, ώστε να απομακρυνθούμε από τον φανατισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς γονείς, εκπαιδευτικούς και την κοινωνία συνολικά να επενδύσουν στην παιδεία και στην πρόληψη, επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το φαινόμενο.

Κριτική στη δημοτική αρχή Σάμης

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα ζητήματα της καθημερινότητας στον Δήμο Σάμης, όπου ο Γιώργος Καβαλιεράτος άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή.

Όπως υποστήριξε, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στην καθαριότητα, στο οδικό δίκτυο και στις βασικές υποδομές, ενώ έκανε λόγο για εικόνα εγκατάλειψης σε αρκετές κοινότητες του δήμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός», σημειώνοντας ότι αρκετές παρεμβάσεις εξακολουθούν να καθυστερούν, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει χρόνια από το καταστροφικό φαινόμενο.

Στο επίκεντρο ο Μύρτος

Ξεχωριστή θέση στη συνέντευξη κατέλαβε η παραλία του Μύρτου, με τον κ. Καβαλιεράτο να εκφράζει προβληματισμό για ζητήματα ασφάλειας, τις προστατευτικές υποδομές, τη λειτουργία της καντίνας, την ανάπτυξη ξαπλωστρών αλλά και τη συνολική διαχείριση της παραλίας.

Όπως ανέφερε, ο Μύρτος αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό σημείο αναφοράς της Κεφαλονιάς και απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό, σωστή οργάνωση και διαρκή μέριμνα, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κατοίκων και επισκεπτών.

«Οι πολίτες ζητούν έργα και όχι υποσχέσεις»

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης, ο Γιώργος Καβαλιεράτος αναφέρθηκε στη γενικότερη πολιτική κατάσταση, εκφράζοντας τη δυσπιστία του απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Όπως είπε, οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις συνεχείς προεκλογικές εξαγγελίες και αναμένουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, στις υποδομές της Κεφαλονιάς, στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, στις προοπτικές ίδρυσης ναυτικών σχολών και γενικότερα στην ανάγκη καλύτερου σχεδιασμού τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από την κεντρική διοίκηση.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στα κοινά αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων, τονίζοντας ότι απαιτείται ειλικρίνεια, διαφάνεια και ουσιαστικό έργο, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τους θεσμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ