Αγαπητό kefalonia magazine

Κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει στην νέα κίνηση “Κεφαλονιά νησί για όλους” αν κρίνουμε από την ανάρτηση που έκανε στο fb το μέλος της κίνησης Γεράσιμος Γαβριελάτος:

“Ακολουθεί αντι-δημοφιλής τοπική ανάρτηση:

Αποχώρησαν τα μέλη που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ από την «Κίνηση Πολιτών – Κεφαλονιά Νησί για Όλους» καθώς, λένε, διαπίστωσαν αντι-ΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά. Ενώ ο κόσμος έχει τόσο μεγάλη αγάπη για την κυβέρνηση που τρέχει ανέμελος στα λιβάδια (Δεν είναι αυτός ο λόγος της ανάρτησης).

Αποχώρησαν οι ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είχαν και οι υπόλοιποι «ΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά». Με το ζόρι να είσαι Ζαίος δηλαδή.

Πήγαν περίπατο έτσι οι διακηρύξεις περί υπερκομματικής-διακομματικής συνεργασίας, περί συμμετοχής πολιτών, χωρίς κομματικές ταυτότητες, οι οποίοι θέλουν το καλό του τόπου.

Καμία έκπληξη. Θα έπεφτα περισσότερο από τα σύννεφα αν μου έλεγες ότι η γέφυρα Δεβοσέτου είναι φτιαγμένη από πέτρα ή θα με σοκάριζε αν ίσχυε το αντίθετο και οι προθέσεις ήταν αγαθές εξίσου με το ότι η θάλασσα του Ιονίου είναι τσίπουρο ληξουριώτικο και όποτε πάει περίπατο η εξόρυξη υδρογονανθράκων, καθώς δεν έχουμε πλέον προβλήματα.

Όμως η αλήθεια είναι ότι όταν καταγγέλλεις κάποιον για αντισυριζα αντανακλαστικά, εύλογα καταλήγει κάποιος ότι θα σου ήταν αρεστός μόνο αν είχε φιλοσυριζα αντανακλαστικά. Άρα; Άρα η κίνηση πολιτών που συμμετέχεις θες να είναι κίνηση ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα άλλο.

Δεν έπιασε επομένως η έντολη Σκουρλέτη για την προώθηση συνεργατικών ψηφοδελτίων στην τοπική αυτοδιοίκηση στις περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποσοστά δυναμικής, όπως εδώ στο νησί.

Ή μήπως λέω εγώ, ο κακός της υπόθεσης, αλλάξανε τα πλάνα και με το ενδεχόμενο σπασίματος του Δήμου Κεφαλλονιάς φαντάζει καλύτερα ένα ψηφοδέλτιο αμιγώς ΣΥΡΙΖΑ που θα διεκδικεί τον δυνητικά Μητροπολιτικό Δήμο Κράνης ή Αργοστολίου ή Απεναντιληξούρι; Ξέρω ‘γω; Με τον Φόρτε;

Όπως και να ‘χει μπορεί να ισχύουν επαρκώς και τα δύο,
ακόμα και συνδυαστικά.

Συνεχίζουμε…”

Στον Γεράσιμο Γαβριελάτο απάντησε το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Γασπαρινάτος:

“Αγαπητέ Γεράσιμε είσαι ο τελευταίος που έπρεπε αυτή τη στιγμή να μιλάς. Αν θυμάσαι καλά τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η αφεντιά σου κατά τη διάρκεια συνομιλίας μελών της κίνησης είχε ανοικτό το κινητό και μετέφερε (με ποιο σκοπό άραγε;) όσα λεγόταν εκεί σε τοπικό ΜΜΕ το οποίο πριν ακόμη τελειώσει η συζήτηση είχε δημοσιεύσει όλα όσα λέχθηκαν (αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αφού αναγκάστηκες να το ομολογήσεις). Αυτές οι πρακτικές και η προσπάθεια δημιουργίας ομάδων προκειμένου να γίνει εφικτός ο έλεγχος καταστάσεων και αποφάσεων μέσα στην Κίνηση, από εμένα είναι καταδικαστέες. Εσύ είσαι εκείνος που σε όλο αυτό το σκηνικό είχες πρωταγωνιστικό ρόλο δημιουργώντας καταστάσεις που οδήγησαν εμένα προσωπικά στην απόφαση να αποστασιοποιηθώ από την Κίνηση. Όλα τα άλλα που αναφέρεις με αυτό το προκλητικό στιλάκι που δεν αρμόζει σε νέο άνθρωπο εμένα με αφήνουν αδιάφορο και εσένα σε εκθέτουν. Από όσα ειπώθηκαν απόψε, είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες τίποτε. Ακόμη και στην προσπάθεια κάποιων φίλων να βρεθεί μια λύση για αλληλοκατανόηση και μελλοντική συμπόρευση ήσουν αρνητικός πρωταγωνιστής βάζοντας συνεχώς προσκόμματα και με πολύ άσχημο μάλιστα τρόπο, προκειμένου να οδηγηθούν κάποιοι στην αποχώρηση.”

Καλό θα είναι τα παραπάνω να ξεκαθαριστούν με μία επίσημη ανακοίνωση της κίνησης

Ο τοπικός αναλυτής

Προηγούμενο άρθροΑυτοδιοίκηση-Κλεισθένης Ι: Τι αλλάζει σε λειτουργία Δήμων & Περιφερειών, εκλογές
Επόμενο άρθρο“Εφημερίδα των Συντακτών”: Πλησιάζει ο χρόνος για τις οριστικές αποφάσεις στο “σπάσιμο Δήμων”