ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ .
Η θέση μου για τις εξορύξεις ήταν και παραμένει σταθερή από το 2011 όταν είχαμε τις πρώτες έρευνες για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Ιονίου . Τα επιχειρήματα μου εστιάζονται τόσο στο περιβάλλον οσο και στην σεισμικοτητα της περιοχής μας. Σε επίπεδο αναπτυξιακής πορείας ήδη έχουμε επιλέξει την στροφή στον Τουρισμό . Εάν δε αναπτύξουμε και τον πρωτογενή μας τομέα με την αξιοποίηση της Ιόνιας Γής και των εκλεκτών προϊόντων μας , τότε μπορούμε να έχουμε μία αύξηση του πλούτου στα νησιά μας έτσι ώστε να ζήσουν και οι επόμενες γενιές μας καλά και με αξιοπρέπεια .
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μου δίνει την δυνατότητα να αγωνιστώ προς αυτή την κατεύθυνση , για τους πολίτες μας , και αυτό πράττω .
Η θέση της εκάστοτε Κεντρικής Κυβέρνησης που θέλει την έρευνα και αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου στην χωρική μας επικράτεια αντικατοπτρίζει και την αγωνία για ενεργειακή επάρκεια και αύξηση του Εθνικου μας πλούτου .
Στα πλαίσια της Ελληνικής Δημοκρατίας μας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος ο κάθε ένας ελέγχεται και επικροτείτε ,για τίς επιλογές του, από την εκλογική διαδικασία .
Η νεα κίνηση στον τόπο μας για την μη εξόρυξη των υδρογονανθράκων πρέπει να επαναξιολογήσει τον τρόπο δράσης της και να αποδείξει στους πολίτες μας με σοβαρά επιχειρήματα τίς θέσεις της . Αριστερίστικου τύπου κινητοποιήσεις και μάλιστα όταν συνοδεύονται με ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις όχι μόνο δεν πείθουν αλλά απωθούν . Υπάρχουν αξιολογωτατοι συμπολίτες μας επιστήμονες από ολους τους κλάδους με ατράνταχτα επιχειρήματα που μπορούν και πρέπει να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια αυτή .

Σωτήρης Κουρής