Μιχαλάτος για τουρισμό: “Οι αποφάσεις της Τουριστικής Επιτροπής θα είναι συμβόλαιο”-Τι θα κάνει ο Δήμος & τι ζητά από την Επιτροπή

Αγαπητό kefaloniamagazine

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση της νέας Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου με την συμμετοχή και του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

“Για μένα οι αποφάσεις της Επιτροπής θα είναι συμβόλαιο” είπε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος που πρόσθεσε ότι “Δεν θα λέει άλλα η Επιτροπή και άλλα η Δημοτική Αρχή. Οι αποφάσεις σας θα είναι δεσμευτικές για την Δημοτική Αρχή και θα προσπαθήσουμε να τις εφαρμόζουμε”.

“Ως Δήμος θα κάνουμε έναν αγώνα για να βελτιώσουμε τις υποδομές διότι χωρίς αυτές τα υπόλοιπα δεν μπορούν να αναπτυχθούν” είπε ο κ. Μιχαλάτος και έφερε ως παραδείγματα το μπαστούνι για τα κρουαζιερόπλοια και το αεροδρόμιο με την Fraport που έχουν αυξήσει την τουριστική μας κίνηση.

“Τι θέλει ο Δήμος από την Τουριστική Επιτροπή;” αναρωτήθηκε ρητορικά ο Δήμαρχος και απάντησε: “Να δώσει προτάσεις, κατευθύνσεις και ιδέες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Έχουμε ως Δήμος έναν μπούσουλα αλλά οι παρατηρήσεις της Επιτροπής θα μας βοηθήσουν να είμαστε πιο έτοιμοι. Αυτό που πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή είναι το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την τουριστική σεζόν που έρχεται και αναμένεται δυνατή”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου έθεσε και έναν άλλο στόχο για την Επιτροπή πιο μακροπρόθεσμο: “Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να υπάρχει μία ισόρροπη ανάπτυξη στο Δήμο και όχι τουρισμός δύο ταχυτήτων”. Και πρόσθεσε ότι πρέπει να μπαίνουν πάντα εφικτοί στόχοι όπως για παράδειγμα, όχι να κάνουμε τα 200 κρουαζιερόπλοια 400 διότι δεν το αντέχει η πόλη μας αλλά το να κρατήσουμε τα 200 πλοία και τα επόμενα χρόνια διοχετεύοντας τους επισκέπτες και σε άλλους προορισμούς στο Δήμο. Να μοιραστεί ο κόσμος παντού ώστε να υπάρχει οικονομικό αποτέλεσμα σε όλο το Δήμο και στο νησί.

Ο τοπικός αναλυτής