Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό δημιουργούν οι δηλώσεις του Θανάση Σκορδά, ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προανήγγειλε ουσιαστικά την ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.
Μιλώντας την Πέμπτη 6 Αυγούστου στη Naftemporiki TV, ο κ. Σκορδάς υποστήριξε ότι τα προηγούμενα διλήμματα έχουν ξεπεραστεί και ότι η απόφαση για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα έχει ήδη ληφθεί.
Όπως ανέφερε, ο Αντώνης Σαμαράς εργάζεται συστηματικά πάνω στο συγκεκριμένο εγχείρημα, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ακόμη ο ακριβής χρόνος της επίσημης ανακοίνωσης.
«Η απόφαση έχει ληφθεί»
Ερωτηθείς ευθέως για το εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος, ο Θανάσης Σκορδάς εμφανίστηκε κατηγορηματικός.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, τα διλήμματα δεν υπάρχουν πλέον, η απόφαση έχει ληφθεί και η ομάδα του Αντώνη Σαμαρά εργάζεται πάνω στον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό.
Η επίσημη παρουσίαση αναμένεται όταν ολοκληρωθεί η απαραίτητη προετοιμασία, ώστε ο νέος φορέας να είναι πλήρως έτοιμος να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις ενισχύουν τις πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετό διάστημα για πυρετώδεις διεργασίες στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Πρόσφατο ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής έκανε λόγο ακόμη και για προετοιμασία πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων.
Ποιος είναι ο Θανάσης Σκορδάς
Ο Θανάσης Σκορδάς θεωρείται πρόσωπο με ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με τον Αντώνη Σαμαρά.
Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κατά την περίοδο της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στην κυβέρνησή του ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Η πολιτική του διαδρομή και η στενή συνεργασία του με τον πρώην πρωθυπουργό προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις δηλώσεις του, χωρίς αυτές να αποτελούν ακόμη επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.
«Το εκλογικό ποσοστό θα είναι έκπληξη»
Ο κ. Σκορδάς εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και για την εκλογική δυναμική του υπό ίδρυση κόμματος.
Όπως υποστήριξε, το ποσοστό του νέου πολιτικού φορέα «θα αποτελέσει έκπληξη», ανεξάρτητα από το πότε θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές.
Ερωτηθείς εάν το νέο κόμμα μπορεί να ξεπεράσει το 5%, απάντησε θετικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταγράψει αξιοσημείωτη εκλογική επίδοση.
Η εκτίμηση αυτή αποτελεί πολιτική πρόβλεψη του ίδιου και όχι αποτέλεσμα κάποιας δημοσκόπησης.
Όχι μόνο στους δεξιούς ψηφοφόρους
Σύμφωνα με τον Θανάση Σκορδά, το υπό σχεδιασμό κόμμα δεν φιλοδοξεί να απευθυνθεί αποκλειστικά στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Δεξιάς ή σε πολίτες που έχουν απομακρυνθεί από τη Νέα Δημοκρατία.
Στόχος, όπως υποστήριξε, είναι να εκφράσει κάθε Έλληνα που διαφωνεί με τις επιλογές και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση δείχνει ότι το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά εξετάζει τη δημιουργία ενός ευρύτερου, πολυσυλλεκτικού πολιτικού φορέα, επιχειρώντας να αντλήσει υποστήριξη από διαφορετικές ομάδες ψηφοφόρων.
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση
Παρά τη βεβαιότητα με την οποία τοποθετήθηκε ο στενός του συνεργάτης, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε προσωπική, επίσημη ανακοίνωση για την ίδρυση του κόμματος.
Οι δηλώσεις του Θανάση Σκορδά αποτελούν, πάντως, την πιο ξεκάθαρη μέχρι σήμερα δημόσια προαναγγελία από πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.
Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στον χρόνο της επίσημης ανακοίνωσης, στα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το εγχείρημα και στην επίδραση που θα μπορούσε να έχει ένα νέο κόμμα Σαμαρά στους πολιτικούς συσχετισμούς και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία.



