Ο «Δημοσιογράφος» σε νέες περιπέτειες στη Βιέννη

Ο «Δημοσιογράφος» κ. Μάμαλος με δηλώσεις, ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις του, τόσο στις 10/01/2019 όσο και στις 13/01/2019 στην εκπομπή «Λόγος-Αντίλογος» αναφέρθηκε σε δήθεν προπηλακισμό του από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης στη Βιέννη.

Κατ’ αρχάς, το γεγονός ότι η παρουσίαση των γεγονότων που κατά τον «Δημοσιογράφο» συνιστούν προπηλακισμό, διαφέρουν από εκπομπή σε εκπομπή και από δημοσίευση σε δημοσίευση, καταδεικνύουν την εκ μέρους του προσπάθεια να στηθεί ένα κατάλληλο σκηνικό, το οποίο όμως για κακή του τύχη το ακύρωσε ο ίδιος με τις αλληλοαναιρούμενες τοποθετήσεις του για το τι πραγματικά συνέβη.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι προπηλακισμός έλαβε χώρα στην έκθεση της Βιέννης. Μόνο που αυτός είναι η κακόβουλη και προσχεδιασμένη επίθεση του «Δημοσιογράφου» στον θεσμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στα στελέχη της και εν προκειμένω στον αντιπεριφερειάρχη  κ. Σπ. Γαλιατσάτο, καθώς και στις προσπάθειες της ΠΙΝ για προβολή του τόπου μας στην Αυστρία.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση του αυτή, πιθανόν να μην προκαλεί εντύπωση πλέον και σε κανέναν Κερκυραίο και σε κανέναν Επτανήσιο. Η εικόνα του είναι η εικόνα ενός περιφερόμενου στις τουριστικές εκθέσεις που με ένα μικρόφωνο στο χέρι καιροφυλακτεί να συκοφαντήσει την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη και την πολιτική της στην τουριστική προβολή.

Το γιατί πράττει έτσι το γνωρίζει μόνο αυτός. Εμείς υποθέσεις και εικασίες μπορούμε να κάνουμε, όπως π.χ. ότι έχει αναλάβει ‘εργολαβία’ την κατασυκοφάντηση και την πολεμική εναντίον της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφερειακής Αρχής ή ότι ίσως νοσταλγεί άλλες περασμένες εποχές που πολύ καλά γνωρίζει ότι με τη συγκεκριμένη Περιφερειακή Αρχή δεν θα επανέλθουν ποτέ. Ας είναι. Όλα είναι τόσο καθαρά που δεν χρειάζονται περισσότερη εξήγηση.

Όσο για τη συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη κ. Σπ. Γαλιατσάτου, το μόνο που έπραξε ήταν, ως ώφειλε, να υπερασπιστεί τον θεσμό που υπηρετεί και τη δική του αξιοπρέπεια ενώπιον των στελεχών του ΕΟΤ και γενικότερα όσων βρίσκονταν στον χώρο των περιπτέρων, απέναντι σε μια ακόμη προσχεδιασμένη επίθεση του «Δημοσιογράφου».

Γραφείο τύπου ΠΙΝ