Απ’ ότι φαίνεται το νησί έχει γεμίσει με “πολιτικούς με γνώσεις και νομικούς με φαντασία”. Δυστυχώς όμως θα είναι όλοι υποψήφιοι με μία δημοτική παράταξη στις επόμενες εκλογές. Ας δημοσιεύσει λοιπόν ο κ. Παπαναστασάτος (μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια και του κ. Ανουσάκη) την ισχύουσα νομοθεσία για να εκδόσει άδεια λειτουργίας ένα Δημοτικό Γηροκομείο (ΝΠΔΔ). Ένα οποιοδήποτε Δημοτικό Γηροκομείο. Στα Χανιά, στη Χίο, στην Καστοριά, οπουδήποτε. Αν δυσκολευτεί, μπορεί να δημοσιεύσει την άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων το οποίο αναφέρει ως πρότυπο (για άλλους λόγους, θα φτάσουμε και κει) στο άρθρο του. Αν δυσκολευτεί κι άλλο ας δημοσιεύσει την άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου επί των ημερών του.
Μιας και αναφέρθηκε όμως ειδικά στα Χανιά, ζητάνε εκεί “πολιτικούς με γνώσεις και νομικούς με φαντασία”, για να τους εξηγήσουν τη διαδικασία πρόσληψης 8μηνων ΙΔΟΧ με αντίτιμο. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθούμε και εμείς μέσω του ΕΟΠΥΥ, αλλάς ας ρωτήσει στα Χανιά γιατί εμείς στο Αργοστόλι είμαστε “γκαφατζήδες” κατά τον κ. Παπαναστασάτο. Έχουν καμία σχέση οι ΙΔΟΧ με το Μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ που ζητάμε διαρκώς, με τελευταία μας πολυσέλιδη επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών μόλις προ ολίγων μηνών; Καμία απολύτως. Με λίγη φαντασία ομως….
Όντως υπάρχει τεράστιο θέμα με το προσωπικό μας το οποίο εκτελεί τα καθήκοντα του με αυταπάρνηση. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι το “κλείνει το Γηροκομείο γιατί δεν έχει προσωπικό και δεν έχει άδεια λειτουργίας” χρειάζεται πολλή φαντασία. Ο Δήμος, η Πρόεδρος, το ΔΣ, η Δνση και οι εργαζόμενοι θα το κρατήσουμε όρθιο και ελπίζουμε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν από τον ΑΣΕΠ οι θέσεις για Μόνιμο προσωπικό. Μέχρι τότε όλοι οι “κατά φαντασίαν γνώστες” θα ψάχνετε αν υπάρχει η σχετική νομοθεσία…

Απ' ότι φαίνεται το νησί έχει γεμίσει με "πολιτικούς με γνώσεις και νομικούς με φαντασία". Δυστυχώς όμως θα είναι όλοι…

Posted by Αριστοτέλης Μπατιστάτος on Friday, May 13, 2022

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ

Είναι γνωστό πως οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου δεν φημίζονται για τις γραφειοκρατικές τους ικανότητες αλλά η “γκάφα” τους στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου ξεπέρασε κάθε όριο.

Δεν φθάνει δηλαδή που το λειτουργούσαν χωρίς άδεια δεν φρόντισαν τουλάχιστον να εξασφαλίσουν την πλήρωση των απαιτούμενων θέσεων προσωπικού ώστε στην πορεία να μην “μπλοκαριστεί” η έκδοση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας ώστε να σταματήσει η παράνομη κατάσταση. Η διοίκηση λοιπόν του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου εξακολουθούσε να επιμένει στην κλασσική τακτική της διαδικασίας πρόσληψης εργαζομένων ΙΔΟΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) ανταποδοτικού χαρακτήρα που όμως “κολλάει” στην μνημονιακές υποχρεώσεις ως προς την έγκριση του αριθμού τους ενώ θα έπρεπε να επιλέξει την οδό της πρόσληψης εργαζομένων ΙΔΟΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) με αντίτιμο, μία διαδικασία που εξαιρείται των απαγορεύσεων ως προς τον αριθμό.

Δημοσιεύουμε σήμερα την σχετική απόφαση του Γηροκομείου Χανίων που δίνει την λύση αλλά που να βρει χρόνο ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ή που να τα ξέρει αυτά τα διοικητικά η Άννα Ζαπάντη που δεν έχει εμπειρία στην Δημόσια Διοίκηση.

Η Δημόσια Διοίκηση θέλει πολιτικούς με γνώσεις και νομική φαντασία κι όχι “γκαφατζήδες” οπότε τώρα “την νύφη την πληρώνει” το ιστορικό Ίδρυμα που απειλείται με κλείσιμο λόγω ανικανότητας.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή της δημοτική αρχή Μιχαλάτου να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη ορθή και σύννομή λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου αντί για τις αστείες επικοινωνιακές ιαχές και τους … “ανένδοτους ή μάλλον ανέκδοτους αγώνες”!!!

Δείτε τι έκανε το Δημοτικό Γηροκομείο Χανιών εδώ.

Γεράσιμος Παπαναστασάτος
Στέλεχος της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον” με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Συνέντευξη τύπου εν όψει Βεργωτείων 2022 – Μίλτος Τεντόγλου «Θα καταρρίψω το ρεκόρ αγώνων» [εικόνες +βίντεο]
Επόμενο άρθροΡούλα και Μπερδέσης… «ξήλωσαν» την ηγεσία Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών!