• Ο Χ. Αθανασίου βλέπει απροθυμία της κυβέρνησης να απαντήσει στις σχετικές Ερωτήσεις του, αλλά και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που αφορούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο νησί
Ούτε τώρα «απάντησε» ο Χαρίτσης για τη διάσπαση του δήμου

Ειδικότερα μετά το αίτημα του αρμοδίου Υπουργού να αναβληθεί η συζήτηση για τις κατατμήσεις δήμων, λόγω υπηρεσιακού κωλύματος, δήλωσε:

«Μετά τις παλινωδίες για το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και την υιοθέτηση ενός εκλογικού συστήματος που δημιουργεί τις προϋποθέσεις διάλυσης και ακυβερνησίας κυρίως των δήμων, η Κυβέρνηση ακόμα και σήμερα αποφεύγει να καταστήσει σαφή τη θέση της για την κατάτμηση των μεγάλων νησιωτικών δήμων.

Συγκεκριμένα, μετά τις απλές ερωτήσεις που κατέθεσα για το ζήτημα αυτό και δεν πήρα απάντηση, στις 23 Νοεμβρίου κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, η οποία ορίσθηκε να συζητηθεί στη Βουλή, με την παρουσία του Υπουργού, αύριο 7 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή.

Όμως, αιφνίδια ο κ. Υπουργός ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση λόγου υπηρεσιακού κωλύματός του.

Ενόψει των αναπάντητων ερωτήσεών μου και τις απροθυμίας της Κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει τη θέση της, ως προς την πρόθεσή της να προβεί σε κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, καταθέτω αύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου νέα επίκαιρη ερώτηση και ζητώ το ταχύτερο τη συζήτησή της στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τονίζω ιδιαίτερα, ότι θεωρώ προσβολή, για το Λεσβιακό Λαό, η αναβολή της απόφασης για κατάτμηση του Δήμου μας, να εξαρτάται από τη διαβούλευση όσον αφορά τα ονόματα των υποψηφίων και τη συνάρτηση αυτών με τις κυβερνητικές/κομματικές επιλογές».

Αναδημοσίευση από www.emprosnet.gr

Προηγούμενο άρθροΠλούσια η δραστηριότητα της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Επόμενο άρθροΤακτοποιούν και τα αυθαίρετα στα δάση! Πληρώνεις, το νομιμοποιείς για 40 χρόνια