«Παιχνίδια» με το σπάσιμο των δήμων-Καθυστερήσεις, κόντρες βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ & διαρροές (βίντεο)

Δυνατότητα «παιχνιδιών» με το σπάσιμο των δήμων δίνουν οι καθυστερήσεις στις τελικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες έχουμε ήδη φτάσει στο παρά πέντε των εκλογών, χωρίς κανείς να γνωρίζει επίσημα τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.

Μάλιστα, την ώρα που ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης έμοιαζε να κλείνει το θέμα μιλώντας για την ανάγκη να μην υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας, αλλά και λειτουργικότητας των νέων δήμων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ότι θα σπάσει. Eνδεικτικές, όπως γράφει το corfutvnews.gr, είναι οι δηλώσεις του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη, τρεις μόλις ημέρες μετά τα όσα είπε ο κ. Χαρίτσης στην ΕΡΤ, ο οποίος όχι μόνο υποστήριξε ότι «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδωσε το μήνυμα ότι θα πρέπει να διορθωθούν κάποιες αδικίες του Καλλικράτης», αλλά επιτέθηκε και σε όσους, όπως είπε, «πάνε στους διάδρομους και σαμποτάρουν την διαδικασία να σταματήσουν».

Μάλιστα, ο κ. Παυλίδης, μερικές ημέρες αργότερα (15/2) ήρθε σε αντιπαράθεση με την έτερη βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, η οποία, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, είχε μιλήσει για «αντισυνταγματικά προσκόμματα» που θέτει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο οποίο προσέφυγε ο Α.Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «η διάσπαση αναστέλλεται και πάμε για μετά τις εκλογές».

Οι δηλωσεις της  κ. Βάκη:

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κέρκυρας μιλώντας στο Corfutv το βράδυ της Παρασκευής (15/2) επιτέθηκε στην συνάδελφό του τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ακόμα δεν έχει γνωμοδοτήσει στην Ολομέλεια και αναμένουμε την Δευτέρα έως Τρίτη (σ.σ. ακόμη αναμένουμε την… γνωμοδότηση). Γι’ αυτό μου κάνει εντύπωση που ακούω ότι υπάρχουν αρνητικές γνωμοδοτήσεις. Όταν μιλάμε δημόσια κάλο θα είναι να είμαστε πιο υπεύθυνοι».

Οι δηλώσεις του Κ. Παυλίδη:

Το σίριαλ με το «σπάσιμο» των δήμων συνεχίστηκε και χθες με αφορμή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, o οποίος, όπως είναι γνωστό, μαζί με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Εσωτερικών της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου, είναι φανατικοί υποστηριχτές της διάσπασης του δήμου. Δεν είναι λοιπόν για πολλούς τυχαίο ότι αμέσως μετά τη συνάντηση, ιστοσελίδα του νησιού (lesvospost.gr) επικαλούμενη τους κυρίους Γαληνό και Αθανασίου, έκανε λόγο για οριστικοποίηση της διάσπασης των δήμων Λέσβου, Κεφαλλονιάς, Κέρκυρα και Κοζάνης (!), την οποία μάλιστα ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Χαρίτσης σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο (σ.σ. στο ρεπορτάζ δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τη συνάντηση με τον κ. Γαληνό ή κάποια άλλη σύσκεψη).

Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Εσωτερικών πηγές του οποίου επιβεβαίωναν μεν την συνάντηση Χαρίτση – Γαληνού, όχι ωστόσο και τη διάσπαση των δήμων, αρκούμενες στο ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Με αυτό τον τρόπο ένα σίριαλ που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και έχει κορυφωθεί εδώ και λίγους μήνες, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr