Χθες στο Δημοτικό συμβούλιο η παράταξη Κεφαλονιά Νησί για Όλους κατέθεσε πρόταση για την απαλλαγή από δημοτικά τέλη των κλειστών, λόγω της πανδημίας, επιχειρήσεων του Δήμου Αργοστολίου.

Ο Δήμος Αργοστολίου καλέσθηκε να κάνει αυτό που έχουν κάνει οι περισσότεροι Δήμοι αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο και το οποίο είναι αυτονόητο. Δηλαδή οι κλειστές επιχειρήσεις να μην πληρώνουν Δημοτικά τέλη, αφού ήταν κλειστές!
Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και η παράταξή του αποφάσισε όμως ότι οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν κανονικά τα Δημοτικά τέλη γιατί προφανώς τους περισσεύουν!
Μεγαλύτερη πρόκληση όμως αποτελεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δηλαδή ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών, Σταύρος Σπαθής ψήφισε και αυτός αρνητικά στην απαλλαγή των Δημοτικών τελών.
Ο κ. Σπαθής εμπαίζει τους επαγγελματίες του νησιού αφού από τη μία “ταΐζει” καθημερινά τους επαγγελματίες δελτία τύπου και ανακοινώσεις και από την άλλη τους στέλνει να πληρώσουν δημοτικά τέλη για την περίοδο που ήταν κλειστοί.
Την στιγμή που οι επαγγελματίες είναι αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση και δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει, τη στιγμή που το κράτος προχωρά στην μία ρύθμιση μετά την άλλη για να βοηθήσει όσο γίνεται, ο κ. Σπαθής αδιαφορεί προκλητικά και στέλνει τα μέλη του Επιμελητηρίου στο ταμείο για να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη των κλειστών επιχειρήσεών τους.
Με εκτίμηση
ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΑΝΔΩΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΝΑΓΙΑΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΕΚΑΤΟΣ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΕΡΤΣΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Παράταξη “Νέο Επιμελητήριο”

Προηγούμενο άρθροΔήμος Σάμης: 15 δημότες απαλλάσσονται από ενιαία δημοτικά τέλη λόγω κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (απόφαση-ποσά-λίστα)
Επόμενο άρθροΜηδενικά ενοίκια και τον Ιούνιο σε εστίαση, τουρισμό, αθλητισμό και πολιτισμό – Τέλος από τον Ιούλιο