Παρουσία της Υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και στελεχών της κυβέρνησης συνεχίζονται οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Κεφαλονιά

Με την ομιλία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και του τηλεοπτικού σταθμού «ΙΟΝΙΑΝ», στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου.

 

Ομιλίες και παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης και η Γενική Δ/ντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού Παναγιώτα Διονυσοπούλου. Στις εργασίες της δεύτερης ημέρας του Αναπτυξιακού Συνεδρίου συμμετέχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο πρ. Υπουργός, βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, οι βουλευτές Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη, οι Δήμαρχοι Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, οι αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς – Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, Ζακύνθου Ελευθέριος Νιοτόπουλος, Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος και Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου Διονύσιος Μπάστας καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λουκία Κατωπόδη, Νικόλας Βαλλιανάτος, Σωτήρης Κουρής και Γιώργος Τσιλιμιδός.

 

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στο πλαίσιο της ενότητας για την «Τουριστική Ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά», υπό τον συντονισμό και την αρχική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρου Γαλιατσάτου.

Αμέσως μετά αναμένεται η συζήτηση στο πλαίσιο της ενότητας για τις «Μεταφορές, Συγκοινωνίες, Νησιωτικότητα» με εισηγητές τους:

-Παναγής Δρακουλόγκωνας, αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης

-Διονύσης Στανίτσας, Δήμαρχος Ιθάκης

– Σπύρος Σπαής, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Κέρκυρας, μέλος ΕΟΑΕΝ

-Αλέξανδρος Παντελειός, πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς – Ιθάκης ΤΕΕ ΤΔΕ

– Ευστράτιος Απέργης, εταιρεία Levante Ferries

– Αναστάσιος Γκόβας, δ/νων σύμβουλος εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ»

Παρέμβαση: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης.