• Η κυβέρνηση «μέτρησε» το πολιτικό κόστος και δρομολογεί έστω και στο παραπέντε την αλλαγή στο χωροταξικό του δήμου…
Οριστικό, ο Δήμος Λέσβου σπάει στα δυο!

Φαίνεται ότι τελικά επικράτησαν δεύτερες σκέψεις στην Κυβέρνηση για το θέμα της διάσπασης των εξόφθαλμων περιπτώσεων δήμων, μετρώντας και το πολιτικό κόστος στο ενδεχόμενο αθέτησης της εκφρασμένης εξαγγελίας από τα πιο επίσημα χείλη εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παίρνοντας το επάνω του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κύβος ερρίφθη και η διάσπαση και του δήμου Λέσβου είναι πλέον προ των θυρών…

Το πισωγύρισμα, πριν από μερικές μέρες, για ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για διάσπαση 3-4 δήμων, μεταξύ αυτών και της Λέσβου, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση αφού εξέθετε το κυβερνητικό στρατόπεδο, που εδώ και μήνες μιλούσε με βεβαιότητα για τη διάσπαση, χωρίς καμιά επιφύλαξη. Οι αντιδράσεις και από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υποχρέωσε όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως την κυβέρνηση να το επανεξετάσει, δίνοντας οριστική λύση σε αυτήν την εκκρεμότητα. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση και οι δηλώσεις των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, τότε που «έκαιγε» το θέμα και η υπαναχώρηση ήταν η πιθανότερη εκδοχή και τώρα, που αλλάζει το κλίμα και φαίνεται ότι η διάσπαση θα γίνει.

Πιέσεις της τελευταίας ώρας

Από την πρώτη στιγμή και τότε που φαινόταν ότι η ευκαιρία είχε για άλλη μια φορά χαθεί, είχαμε υπογραμμίσει από το «Ε» ότι χρειάζεται η μέγιστη πίεση ώστε έστω και την δωδεκάτη ώρα το θέμα να παραμείνει ανοιχτό. Και κλείναμε με την σημείωση ότι «τις επόμενες μέρες κρίνεται οριστικά και αμετάκλητατο θέμα, ας φροντίσουν όλοι όσοι έχουν λόγο και ρόλο και εμπλέκονται στην υπόθεση να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μη μείνει για άλλη μια φορά η Λέσβος μόνο με την προσδοκία και στα κρύα του λουτρού.»

Ζητούμενο να είναι ισότιμοι

Και πράγματι οι επόμενες μέρες και ενδεχομένως και ώρες η διάσπαση του δήμου να ανακοινωθεί κλείνοντας μια εκκρεμότητα που έπρεπε εδώ και μήνες να έχει λυθεί. Το ζητούμενο ωστόσο παραμένει ποιοι θα είναι οι νέοι δήμοι που θα προκύψουν και αν θα είναι ισότιμοι σε αρμοδιότητες και λειτουργίες ή όχι. Το επισημαίνουμε αυτό γιατί όσοι είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στην επιχειρούμενη νομοθετική ρύθμιση που είχε ετοιμάσει το αρμόδιο υπουργείο για τον υπό διάσπαση δήμο Λέσβου διατυπώνουν την εκτίμηση ότι ο ένας δήμος, της δυτικής Λέσβου υπολείπεται σε σχέση με εκείνον της Μυτιλήνης, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα , που καλόν είναι να αποφευχθούν από την αρχή , γιατί διαφορετικά θα τα βρούμε μπροστά μας, με ότι σημαίνει αυτό σε εντάσεις και αντιπαραθέσεις!

Αναδημοσίευση από www.www.emprosnet.gr

Προηγούμενο άρθροΘεοπεφτάτου: Πόσο δάνειο πήρε-τι οφείλει ακόμη
Επόμενο άρθροΣτο Μέγαρο Μουσικής ο Σπύρος Γαλιατσάτος