Για σοβαρότατες ελλείψεις στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στα νησιά της Περιφέρειας κάνει λόγο η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- με αφορμή την πρόσφατη περιοδεία της σε Λευκάδα και Κεφαλονιά, υπογραμμίζοντας πως δυστυχώς η διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει υψώσει τη φωνή της διεκδικώντας λύση για το ύψιστης σημασίας ζήτημα που αφορά άμεσα τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι παροχές υγείας θα έπρεπε να αποτελούν την «εμπροσθοφυλακή» των νησιών που αξιώνουν και θέλουν να κινηθούν σε μια αναπτυξιακή πορεία.

«Μου έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση η εγκατάλειψη στο χώρο της Υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κράτσαμιλώντας στον -Ε- μετά και την πρόσφατη περιοδεία της στα νησιά και επεσήμανε πως πρόκειται για ένα κοινό και απαράδεκτο πρόβλημα.

«Συζητάμε για την ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά και μάλιστα έγινε μια εκτενής συζήτηση και στο αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το δημόσιο αγαθό της Υγείας που θα έπρεπε να είναι εμπροσθοφυλακή στην ανάπτυξη, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες στα Νοσοκομεία και στα ιατρικά κέντρα και νησιά που δεν έχουν ασθενοφόρα! Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για τα θέματα της υγείας στα νησιά μας και αν θέλετε, τα ζητήματα αυτά αποτελούν και παράγοντα ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να θέλουμε ποιοτικό τουρισμό και να μην έχουμε κέντρα υγείας!» τόνισε η κ. Κράτσα, υπογραμμίζοντας πως ανεξάρτητα από τον τρόπο που διαρθρώνονται οι αρμοδιότητες για τα θέματα παροχών υγείας, δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να μην σηκώνει την «φωνή» και το «ανάστημά» της.

«Είναι αδιανόητο στην Περιφέρειά μας να σχεδιάζουμε το αύριο και να έχουμε αυτές τις υπηρεσίες υγείας. Είναι από τα θέματα που θα αναδείξουμε ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα και αν εκλεγώ Περιφερειάρχης θα συνεργαστώ με όλους τους φορείς στα νησιά που έχουν την ευθύνη και για τα θέματα της Υγείας. Ανεξάρτητα με τις αρμοδιότητες πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας απέναντι στην Κυβέρνηση, οποιαδήποτε και αν είναι η Κυβέρνηση αυτή. Αυτό το έχω καταστήσει σαφές και στον κ. Μητσοτάκη, που θα είναι προφανώς ο επόμενος Πρωθυπουργός. Θα μας βρει απέναντι της η Κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα, αν δεν αντιμετωπιστούν με ευθύνη και αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε.

Αναφορά τέλος από την ίδια έγινε και για το ζήτημα των υδρογονανθράκων και των εξορύξεων που ξεκινούν στην περιοχή του Ιονίου. Η κ. Κράτσα δήλωσε πως καταρχήν υπάρχει μια θετική προσέγγιση ως προς κάθε προοπτική αξιοποίησης του πλούτου και οφελών προς την Περιφέρεια.

«Στηριζόμαστε καταρχήν στην Επιστήμη και την διεθνή εμπειρία για να αποκτήσουμε μια άποψη κυρίως για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν» επεσήμανε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr

Προηγούμενο άρθροΟι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού συναντήθηκαν με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή
Επόμενο άρθρο‘’ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟ’’ ‘’ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ’’