Όλα δείχνουν ότι οι εκλογές δεν είναι μακριά και ότι οι κάλπες μπορεί να στηθούν ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Στην μονοεδρική της Κεφαλονιάς και Ιθάκης η μάχη αναμένεται αμφίρροπη ενώ ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει οι τελικοί συνδυασμοί των κομμάτων. Βασικός διεκδικητής της έδρας εμφανίζεται πλέον ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και δικηγόρος Νικόλας Φαραντούρης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεκδικεί την μονοεδρική από τον νυν βουλευτή
Παναγή Καππάτο. Με πολλά “ένσημα” για πάνω από μια 20ετία ως δικηγόρος και καθηγητής σε Λονδίνο, Νέα Υορκη, Βρυξέλλες και Αθήνα τα ταξίδια δεν φαίνεται να τον κουράζουν.

 

Όπως επισημαίνουν έμπειροι «εκλογομάγειρες», η συνεχής παρουσία του Νικόλα Φαραντούρη σε Κεφαλονιά και Αθήνα έχει αλλάξει τα δεδομένα της εκλογικής μάχης.  Ο Νικόλας Φαραντούρης που τα τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στην Κεφαλονιά και πηγαινοέρχεται στην Αθήνα για το Πανεπιστήμιο και τις άλλες υποχρεώσεις του, επενδύει στις πιο διαπροσωπικές σχέσεις με τους Κεφαλονίτες και Θιακούς. Δίνει έμφαση στις προσωπικές συναντήσεις και έχει πραγματικά «οργώσει» όλο το νησί αλλά και την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη με συναντήσεις, συγκεντρώσεις και ομιλίες.

Με τη Πρόεδρο του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Θεσσαλονίκης Μαρία Βουτσινά

Διαθέτει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας λόγω τηλεόρασης και αρθογραφίας στον τύπο και έχει το χάρισμα της επικοινωνίας με διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα και ομάδες ανθρώπων. Είναι μαχητικός και το σύνθημα που φαίνεται να χρησιμοποιεί περισσότερο είναι «Διεκδικούμε παντού!».

Τέλος είναι πολύ κοντά στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και ασφαλώς «υπουργοποιήσιμος».

Ο Νίκος Φαραντούρης στην Πάτρα

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση Κεφαλλονιτών στην Αθήνα

Ωστόσο ένα μεγάλο στοίχημα των εκλογικών μονομάχων θα είναι και η συμπεριφορά των ετεροδημοτών. Εκεί ο Νικόλας Φαραντούρης φαίνεται να επενδύει σοβαρά, αφού οι συχνές εμφανίσεις του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα δείχνουν δυναμικό «παρών» στη κεφαλονίτικη διασπορά και ομογένεια.

Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο μίλησε και βρέθηκε σε εκδηλώσεις στην Ηλιούπολη, την Πάτρα, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια και τον Πειραιά, πάντοτε με Θιακοκεφαλονίτες και τη σύζυγό του στο πλευρό του. Το παράδοξο είναι ότι την ίδια μέρα τον έχουν δει να δίνει το παρών πίσω στο νησί σε κάποια εκδήλωση στο Αργοστόλι ή την Πεσάδα ή το Ληξούρι ή απλώς να συζητά στο καφενείο στη Σάμη και τον Πόρο!


Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκλογική μάχη φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει με τους ανθυποψηφίους να αναμετριόνται με τις αντοχές τους σε αυτήν την εκλογική κούρσα.

Προηγούμενο άρθροΤι κρύβει πίσω του το καπάκι στους προφυλακτήρες ενός αυτοκινήτου;
Επόμενο άρθροΕπιταγή ακρίβειας: Ποιοι οι δικαιούχοι και τα ποσά – Πότε καταβάλλεται