Ίσως και εντός της ημέρας αναμένεται να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, η γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με το ερώτημα περί συνταγματικότητας των αλλαγών στον αριθμό των ΟΤΑ πέντε νησιωτικών δήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η απόφαση δεν θα περιλαμβάνει συνταγματικό κώλυμα για τις αλλαγές που έχει ήδη αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών και έχει ήδη συντάξει ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση, με την εξέλιξη αυτή εφόσον επιβεβαιωθεί, να ανοίγει το δρόμο για την κατάθεση της ρύθμισης αυτής ως τροπολογία σε νομοσχέδιο τα επόμενα 24ωρα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως, παρά την αντίθεση μερίδας πολιτικών παραγόντων από τον κυβερνητικό χώρο αλλά και της Ν.Δ. που εκφράστηκε με πιέσεις και ενστάσεις προς υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΣ, καταλυτικό ρόλο φαίνεται να παίζει η πρόθεση του ίδιου του Α. Τσίπρα που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ζήτησε από τον Υπουργό Α. Χαρίτση να προχωρήσει η διάσπαση των συγκεκριμένων δήμων, καθώς είχε ο ίδιος δεσμευτεί για αυτό το προηγούμενο διάστημα στα αναπτυξιακά συνέδρια Ιονίων και Βορείου Αιγαίου.
Εφ΄ όσον παραληφθεί σήμερα η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, τότε ενδέχεται έως και αύριο να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις του κ. Χαρίτση που θα ανακατατάξουν το… προεκλογικό σκηνικό σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λέσβο και Κω, καθώς φαίνεται πως η Ρόδος θα μείνει εκτός της ρύθμισης αυτής – τουλάχιστον για την ώρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως Κέρκυρα και Κεφαλονιά θα χωριστούν σε τρεις δήμους. Στην Κέρκυρα, τα όρια, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, θα αναφέρονται στους καλλικρατικούς δήμους και δεν θα γίνει επαναχάραξη από την αρχή.

Αναδημοσίευση από www.corfupress.com

Προηγούμενο άρθροΣτη Βουλή ρύθμιση για fast track κατάργηση νοσοκομείων-Χτυπάει καμπανάκι για το Μαντζαβινάτειο;
Επόμενο άρθροΑρναούτογλου – Καλλιάνος για καιρό: Προσοχή! Που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο