Ο Σπύρος Σπαθής επιβεβαίωσε ότι δεν είναι πλέον αντιδήμαρχος του Δήμου Σάμης, εξηγώντας τους προσωπικούς λόγους της αποχώρησής του και γιατί δεν σχολιάζει τη λειτουργία του Δήμου.
Έσπασε τη σιωπή του ο Σπύρος Σπαθής: «Δεν είμαι πλέον αντιδήμαρχος» – Οι προσωπικοί λόγοι και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση
Τέλος στα σενάρια σχετικά με τη θέση του στον Δήμο Σάμης έβαλε ο Σπύρος Σπαθής, ο οποίος επιβεβαίωσε δημόσια ότι δεν ασκεί πλέον καθήκοντα αντιδημάρχου, παραμένοντας ωστόσο δημοτικός σύμβουλος.
Μιλώντας στον Ionian Galaxy 90.8 και τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, ο κ. Σπαθής ξεκαθάρισε πως η αποχώρησή του από τη θέση του αντιδημάρχου έγινε για προσωπικούς λόγους, χωρίς να θελήσει να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
«Δεν είμαι αντιδήμαρχος, είμαι δημοτικός σύμβουλος»
Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, ο Σπύρος Σπαθής ήταν κατηγορηματικός:
«Δεν είμαι πλέον αντιδήμαρχος. Είμαι δημοτικός σύμβουλος και η αποχώρησή μου από τη θέση έγινε για προσωπικούς λόγους.»
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι όλες οι αρμοδιότητες που ασκούσε ως αντιδήμαρχος έχουν πλέον περάσει στον δήμαρχο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για τη διαχείρισή τους.
«Τις αρμοδιότητες που είχα τις ασκεί ο δήμαρχος.»
Ξεκαθάρισε τον ρόλο του ως μηχανικός
Ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε και στην επαγγελματική του ιδιότητα, επισημαίνοντας ότι υπηρετεί ως Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών στον Δήμο Αργοστολίου και δεν είχε ποτέ υπηρεσιακή εμπλοκή στα έργα του Δήμου Σάμης.
Όπως εξήγησε, δεν υποκαθιστά τις υπηρεσίες του Δήμου Σάμης ούτε είχε οποιαδήποτε διοικητική ή τεχνική αρμοδιότητα στις δημοτικές παρεμβάσεις της περιοχής.
Γιατί δεν σχολίασε τη λειτουργία του Δήμου Σάμης
Παρότι δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με την πορεία των έργων και τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, ο Σπύρος Σπαθής επέλεξε να μην τοποθετηθεί.
Όπως ανέφερε, απέχει περίπου έναν μήνα από τα δημοτικά του καθήκοντα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα υγείας, γεγονός που, όπως είπε, δεν του επιτρέπει να κάνει δημόσιες κρίσεις για ζητήματα που πλέον ανήκουν στην ευθύνη του δημάρχου.
«Θα μου δώσετε το περιθώριο να μην μιλήσω τώρα.»
«Θα επανέλθω όταν επιστρέψω ενεργά»
Ο κ. Σπαθής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί δημόσια για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Σάμης σε μεταγενέστερο χρόνο.
Όπως είπε, όταν επιστρέψει ενεργά στα δημοτικά του καθήκοντα και υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, θα παρουσιάσει τις απόψεις του για την πορεία του Δήμου και τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αναφορά στο οικογενειακό πρόβλημα υγείας
Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο δημοτικός σύμβουλος αποκάλυψε ότι αυτή την περίοδο η προτεραιότητά του είναι ένα σοβαρό οικογενειακό ζήτημα υγείας που αφορά τον αδελφό του.
«Έχω προσωπικό οικογενειακό πρόβλημα υγείας με τον αδερφό μου. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και ζητώ την κατανόηση όλων αυτή την περίοδο.»
Με αυτόν τον τρόπο εξήγησε γιατί επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην προχωρήσει σε δημόσιες τοποθετήσεις για τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας ότι θα επανέλθει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.



