Να μπλοκάρει τη διαδικασία συγκρότησης νέου Δ.Σ. στην ΠΕΔΙΝ επιχειρεί η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας η οποία, μετά την απόρριψη της ένστασής της κατά της διαδικασίας την περασμένη Κυριακή, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Δικαστήριο!

Η κατάθεση της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων στρέφεται κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στην εκλογή μελών της διοικούσας επιτροπής της ΠΕΔΙΝ στις εκλογές της Κυριακής και, κυρίως, όσον αφορά την αντικατάσταση του εκλέκτορα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας Γιώργου Σαγιά, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αττικής, με τον αναπληρωτή εκλέκτορα Σ. Ανδριώτη.
Η κα Υδραίου και οι συνεργάτες της σε έντονο τόνο είχαν ζητήσει από την εφορευτική επιτροπή να μην κάνει δεκτή την αντικατάσταση, που θα είχε ως αποτέλεσμα η πλευρά Λέσση (και κατ΄ επέκταση Τρεπεκλή) να διαθέτει έναν εκλέκτορα λιγότερο στη διαδικασία.
Ωστόσο, μετά και τις έντονες αντιδράσεις του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, η εφορευτική δεν έκανε δεκτό το αίτημα Υδραίου με αποτέλεσμα η διαδικασία να ολοκληρωθεί κανονικά και τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας να υποβάλλει ένσταση.

Αποφασίζει το Δικαστήριο

Η συζήτηση για τα ασφαλιστικά, αναμένεται να συζητηθεί αύριο Σάββατο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας και, εάν γίνει αποδεκτή, η 1η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ με μοναδικό θέμα την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και δυο μελών για την Εκτελεστική Επιτροπή θα αναβληθεί.

Δεν «βγαίνουν τα κουκιά»;

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πλευρά της αντιπολίτευσης η οποία αναμένεται να κατέβει την Κυριακή με κοινό υποψήφιο, διαθέτει αυτή τη στιγμή οριακή πλειοψηφία κατά ορισμένα αυτοδιοικητικά στελέχη ή ισοβαθμεί (με υπολογισμένη μία αποχή / λευκό) κατά άλλα, κάτι που φέρνει σε μειονεκτική θέση τη Μερόπη Υδραίου στην προσπάθειά της να εκλεγεί πρόεδρος !

Πηγή: https://www.corfupress.com/