Θα προσφύγει νομικά η ΠΙΝ αν δεν αφαιρεθούν, με διαπιστωτική πράξη, από το Υπερταμείο, τα ακίνητα που έχει ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία ή έχουν παραδοθεί ως χρήση στην ΠΙΝ

The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright. They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions: th

Την πρόθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να προσφύγει νομικά ,αν δεν αφαιρεθούν με διαπιστωτική πράξη, από το Υπερταμείο, τα ακίνητα που έχει ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία ή έχουν παραδοθεί ως χρήση στην ΠΙΝ, ανακοίνωσε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος .

Από τη μέχρι τώρα έρευνα της αρμόδιας Υπηρεσίας της ΠΙΝ , έχει διαπιστωθεί ότι τα ακίνητα που είναι ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία ή έχουν παραδοθεί ως χρήση στην ΠΙΝ και διατίθενται από το Δημόσιο  στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., είναι:

Στη Λευκάδα: Το Διοικητήριο της Λευκάδας που έχει κατασκευαστεί με χρήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αποπληρώνεται με τον τρόπο αυτό, το ΚΤΕΟ Λευκάδας, και το  Αμαξοστάσιο

Στην Κέρκυρα: Tα ΠαλιάΔικαστήρια που έχουν παραχωρηθεί στην ΠΙΝ με Νόμο και με ΦΕΚ, η Βίλα Ρόσσα και το παλιό 6ο Δημοτικό , τα οποία δεν έχουν παραχωρηθεί ιδιοκτησιακά, αλλά έχουν παραχωρηθεί κατά χρήσηνστην ΠΙΝ.

Στη Ζάκυνθο: Tο κτίριο του Διοικητηρίου , αλλά και το κτίριο του ΠαλαιούΝοσοκομείου που έχει παραχωρηθεί στην ΠΙΝ.

«Για τα κτίρια αυτά ζητούμε να ακολουθηθεί η διαδικασία που εφαρμόστηκε στα  αρχαιολογικά μνημεία, τα οποία βαίνουν προς αποχαρακτηρισμό και ουσιαστικά φεύγουν από το Υπερταμείο» ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα τον Υπουργείο Οικονομικών δεν απέστειλε καμία απάντηση, στην επιστολή που είχε στείλει ο Περιφερειάρχης, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018,   προς τον Υπουργό,  Γεώργιο Χουλιαράκη, αλλά και στην Υφυπουργό Αικατερίνη Παπανάτσιου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της ΠΙΝ, για την έλλειψη ενημέρωσης ή δημοσίου θεσμικού διαλόγου, ως προς τις υπουργικές αποφάσεις, για τη διάθεση χιλιάδων ακινήτων του Δημοσίου στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε..

«Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δε πάρουμε μία ικανοποιητική απάντηση, τότε η θέση μας είναι να προσφύγουμε νομικά προκειμένου να ακυρωθεί αυτή η συγκεκριμένη απόφαση εντοπίζοντας το θέμα στα ακίνητα που μας αφορούν για να αποκτήσουμε έννομο συμφέρον» είπε στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνεδριάζει σήμερα στην Κέρκυρα,  ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.