«Έχεις τελειώσει»: Βαγγέλης Θεοφιλάτος στην επίθεση – Καταγγέλλει απειλές και τοξικό κλίμα

Ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Δημάρχου Ληξουρίου, καταγγέλλοντας απειλές, προσβλητικές συμπεριφορές και πολιτικές παρεμβάσεις στον πολιτισμό.


Θεοφιλάτος κατά Δημάρχου Ληξουρίου: Καταγγέλλει απειλές, προσβολές και πολιτικές παρεμβάσεις στον πολιτισμό

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινείται η νέα δημόσια παρέμβαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ. και δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Θεοφιλάτου, ο οποίος εξαπολύει ευθεία επίθεση κατά του Δημάρχου Ληξουρίου, με αφορμή –όπως αναφέρει– τη στάση στελεχών της δημοτικής αρχής απέναντί του μετά από δημόσια κριτική που άσκησε για πολιτιστική εκδήλωση του ΝΕΟΛ.

Καταγγελίες για απειλές και προσβλητικές εκφράσεις

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Θεοφιλάτος υποστηρίζει ότι τρία πρόσωπα που συνδέονται με τη δημοτική αρχή προχώρησαν σε λεκτικές επιθέσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του είπε τη φράση «Τα έβαλες με τον ΝΕΟΛ; Έχεις τελειώσει», ενώ κάνει λόγο και για τηλεφωνική επικοινωνία από υποψήφιο της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου, καθώς και για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που, όπως υποστηρίζει, διατυπώθηκαν από πρόεδρο δημοτικής κοινότητας παρουσία μαρτύρων.

«Η κριτική δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εχθρική πράξη»

Ο επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ. υποστηρίζει ότι οι αντιδράσεις αυτές προκλήθηκαν επειδή εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του σχετικά με την παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού ως παρουσιάστριας εκδήλωσης του ΝΕΟΛ στο Μασπάλι, καθώς και επειδή άσκησε κριτική τόσο στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης όσο και στην εικόνα του περιβάλλοντος χώρου, όπου –όπως αναφέρει– υπήρχαν ακαθάριστα χόρτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφορετική άποψη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εχθρική ενέργεια, ενώ επικαλείται τη γνωστή ρήση που αποδίδεται στον Βολταίρο περί υπεράσπισης του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης.

Αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις σε συλλόγους

Παράλληλα, ο κ. Θεοφιλάτος αφήνει αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, υποστηρίζοντας ότι τα διοικητικά τους συμβούλια οφείλουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, χωρίς κομματικές ή δημοτικές επιρροές.

Όπως σημειώνει, θεωρεί ότι η κριτική προς αποφάσεις ή διοργανώσεις συλλόγων είναι θεμιτή και δεν μπορεί να οδηγεί σε προσωπικές επιθέσεις ή, όπως αναφέρει, σε προσπάθειες εκφοβισμού όσων διαφωνούν.

Πρόταση για σταθερή χρηματοδότηση πολιτισμού και αθλητισμού

Στο τελευταίο μέρος της ανακοίνωσής του, ο επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ. παρουσιάζει πρόταση για τη δημιουργία μόνιμου πόρου ενίσχυσης των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων του Δήμου Ληξουρίου.

Ειδικότερα, προτείνει την επιβολή τέλους 1 ευρώ τον μήνα ανά παροχή ύδρευσης, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, με περίπου 8.000 παροχές θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται περίπου 96.000 ευρώ ετησίως, τα οποία θα διατίθενται αποκλειστικά για την ενίσχυση συλλόγων και σωματείων.

Κλείνει με αιχμές προς τη δημοτική αρχή

Ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος καταλήγει εκφράζοντας τη λύπη του για το κλίμα που, όπως υποστηρίζει, έχει διαμορφωθεί στον δημόσιο διάλογο της Παλλικής, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αποθαρρυνθεί από τέτοιες συμπεριφορές και επαναλαμβάνοντας τη θέση της παράταξής του ότι «η Παλλική αξίζει ψηλότερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ