«Τροπολογίες κατέθεσε στη Βουλή η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου»
Δύο τροπολογίες κατέθεσε η Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» που υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, οι οποίες αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών ΤΕ και την διαγραφή ή μείωση προστίμων για τις αυθαίρετες κατασκευές εντός χερσαίας Ζώνης Λιμένα.
Ειδικότερα, προβλέπεται η διαδικασία έκδοσης Π. Δ/τος (κατ’ αναλογία με το Π. Δ/γμα 99/2018 για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών ΠΕ ανά ειδικότητα) ύστερα από πρόταση εννεαμελούς επιτροπής σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΤΕ ανά ειδικότητα. Με την έκδοση του συγκεκριμένου Π. Δ/τος «κλείνει» μία εκκρεμότητα της πολιτείας 36 χρόνων, από όταν συστάθηκαν τα Τ.Ε.Ι.
Σχετικά με τις αυθαίρετες κατασκευές εντός χερσαίας ζώνης Λιμένα διαγράφονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για την ανέγερση ή την χρήση τους όταν το σύνολο του ποσού δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ ή μειώνονται κατά 80% εάν το σύνολο του ποσού δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τόκοι και προσαυξήσεις και στις δύο περιπτώσεις.
Επισυνάπτονται οι τροπολογίες, όπως κατατέθηκαν.
Αθήνα, 24 Απριλίου 2019
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Θεοπεφτάτου αυθαίρετες κατασκ χερσ. Ζώνης Λιμένα_

Θεοπεφτάτου ΤΕ ΤΕΙ

Προηγούμενο άρθροΗ απάντηση Παντελειου, τα χωρίς εμπειρία φοιτητικά χρόνια & μια παρομοίωση!
Επόμενο άρθροΣκάλα: Η Ξένια Ρουμελιώτη υποψήφια με τον Μιχαλατο