Τσίπρας: Βλέπει ανατροπή στις εκλογές και την ΕΛ.Α.Σ. πρώτο κόμμα – Ο στόχος του 20%

Την πεποίθηση ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ.) μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανιζόμενος αισιόδοξος για τη δυναμική που έχει αναπτύξει το νέο πολιτικό εγχείρημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο in.gr, κατέστησε σαφές ότι η επιστροφή του στην ενεργό πολιτική συνδέεται με έναν συγκεκριμένο στόχο: την πρωτιά και τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης.

«Δεν θα επέστρεφα στην πολιτική αν δεν είχα στόχο την πρωτιά και τη διακυβέρνηση του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δυναμική της ΕΛ.Α.Σ. και η δεύτερη θέση

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία της ΕΛ.Α.Σ., η οποία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της να βρεθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η σημερινή δυναμική μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες και να μετατρέψει το νέο κόμμα σε βασικό διεκδικητή της εξουσίας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Τσίπρας: «Η δεύτερη κάλπη είναι η κάλπη της ανατροπής»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ενδεχόμενο διπλών εκλογών, εκτιμώντας ότι η δεύτερη αναμέτρηση θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τους πολιτικούς συσχετισμούς.

«Η δεύτερη κάλπη είναι η κάλπη της ανατροπής», υποστήριξε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι υπάρχουν «μεγάλες πιθανότητες» η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξε, ακόμη και εάν η Νέα Δημοκρατία προηγηθεί στην πρώτη κάλπη, το αίτημα για πολιτική αλλαγή θα μπορούσε να λειτουργήσει καθοριστικά στη δεύτερη.

Ο κρίσιμος στόχος του 20%

Για να καταστεί όμως εφικτό ένα τέτοιο σενάριο, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση η ΕΛ.Α.Σ. να καταγράψει ισχυρό ποσοστό ήδη από την πρώτη κάλπη.

Ως κρίσιμο επίπεδο παρουσιάζεται ένα ποσοστό άνω του 20%, το οποίο θα πρέπει παράλληλα να περιορίζει σημαντικά τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Η στρατηγική που περιγράφει, επομένως, έχει δύο στάδια: ισχυρή επίδοση και προσέγγιση της ΝΔ στην πρώτη αναμέτρηση και στη συνέχεια προσπάθεια ανατροπής των συσχετισμών στη δεύτερη κάλπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ