Βαρουχας vs Παντελειος: Νέα κόντρα στα social media για την κίνηση “Κεφαλονιά νησί για όλους”!

Νέα κόντρα μέσω facebook για το μέλλον της κίνησης “Κεφαλονιά νησί για όλους”. Το στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος της κίνησης Γιάννης Βαρουχας σχολίασε στο fb:

Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους φίλους που παρακολούθησαν αυτήν τη δημοσίευση ότι πριν από λίγες μέρες αποχώρησα από την “κίνηση πολιτών Κεφαλονιά νησί για όλους” για λόγους ηθικής τάξης, πρωτίστως, και πολιτικής διαφωνίας, δευτερευόντως.

Παράλληλα, θέλω να γνωρίζετε ότι συνεχίζει να υπάρχει η ομώνυμη σελίδα ενώ κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαγραφεί καθώς τόσο εγώ όσο και πολλά ακόμη μέλη της κίνησης, τα οποία έχουν κι αυτά αποχωρήσει, είχαμε προσκαλέσει τους φίλους, τους συνεργάτες και τους συγγενείς μας.
Η χρήση της σελίδας αυτής η οποία στο μεταξύ έγινε και χορηγούμενη, και άρα υπάρχει χρηματοδότηση, δεν τιμά τους διαχειριστές της και θα επανέλθω εφόσον χρειαστεί.

Ωστόσο, εύχομαι να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια ακόμη και χωρίς τα άτομα που την ξεκίνησαν, καθώς οι συλλογικότητες μας λείπουν και καμία δεν περισσεύει. Εύχομαι την επόμενη φορά να ξαναβρεθούμε με καλύτερες προϋποθέσεις.
Γιάννης Βαρούχας”

Στα παραπάνω απάντησε το στέλεχος της κίνησης και Πρόεδρος των μηχανικων του Νομου Αλέξανδρος Παντελειος που έγραψε στο fb:

“Η Κίνηση πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους», συνεχίζει να υπερασπίζεται τις αρχές που συνυπογράψαμε και διακηρύξαμε στην αρχή αυτής της προσπάθειας. Με την ίδια λογική, η σελίδα μας, η οποία ανήκει στην Κίνηση και σε κανέναν άλλον, συνεχίζει να επικοινωνεί τις θέσεις μας προς όποιους την ακολουθούν.
Υπενθυμίζω ότι η Κίνηση δεν διαλύθηκε, απλά αποχώρησαν ορισμένα μέλη. Η απαίτηση λοιπόν να διαλυθούν όλα μετά την αποχώρησή τους, είναι τουλάχιστον εγωϊστική. Δίνει δε την εντύπωση, ότι οι «φίλοι μας» στο facebook είναι άβουλοι και ακολουθούν ότι τους πούμε, χωρίς να έχουν δική τους άποψη. Είναι λοιπόν και υποτιμητική.
Αν ωστόσο υπάρχει η άποψη ότι οι φίλοι ορισμένων είναι όμηροι στα «χέρια» της σελίδας μας, είναι μια καλή ιδέα να αποσταλεί μήνυμα σε κάθε έναν και να αποφασίσει ο ίδιος αν θα συνεχίσει να ακολουθεί ή όχι.
Η αναφορά σχετικά με το ότι η σελίδα έχει γίνει χορηγούμενη είναι ακατανόητη. Το facebook δίνει την δυνατότητα προώθησης σελίδων όπως τη δική μας, λειτουργία που είναι διαφανής και πολύ χρήσιμη. Η όποια υπόνοια «χρηματοδότησης» εξυπηρετεί τη δημιουργία εντυπώσεων, όπως και οι αιχμές περί ηθικής.
Καλή συνέχεια.”