Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Αργοστόλι ο 5ος Κολυμβητικός Αγώνας Θάλασσας «De Bosset», που διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αργοστολίου.
Συνολικά 47 κολυμβητές και κολυμβήτριες διαφορετικών ηλικιών πήραν μέρος στις διαδρομές των περίπου 400 και 800 μέτρων, με φόντο τη Γέφυρα De Bosset.
Όπως αναφέρει ο ΝΟΑ, η διοργάνωση εξελίχθηκε σε μια όμορφη αθλητική ημέρα, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τον αγώνα και την οργάνωσή του.
Βραβεύσεις και απονομές
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, ενώ πραγματοποιήθηκε ειδική βράβευση στον μεγαλύτερο σε ηλικία κολυμβητή που πήρε μέρος στον αγώνα.
Ακολούθησαν οι απονομές ανά ηλικιακή κατηγορία, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.
Τα αποτελέσματα
Αγόρια 10–12 ετών – περίπου 400 μ.
- Ράλλης Ανδρέας
- Κοψαχείλης Σπυρίδων
- Μεναγιάς Διονύσιος
- Βαρδαράματος Ηλίας
- Βαρδαράματος Άγγελος
- Γεωργίλας Λέανδρος
- Παπαδάκης Ιάσονας
- Νιάρχος Θεόδωρος
Κορίτσια 10–12 ετών και μικρότερα – περίπου 400 μ.
- Λιοσάτου Λυδία Βαρβάρα
- Τσιώκου Νίκη
- Καλλιγά Γερασιμίνα
- Ναστάτου Ανδριανή
Κορίτσια 9 ετών – περίπου 400 μ.
- Wood Emily
- Σαμετάι Άρια
Αγόρια 13–15 ετών – περίπου 800 μ.
- Κυριακάτος Λουκάς – Γεώργιος
- Κοψαχείλης Παναγής
- Wood Jason
- Βασιλάτος Βασίλειος
Κορίτσια 13–15 ετών – περίπου 800 μ.
- Καγκάδη Σοφία
- Πετράτου Ηλιάνα
- Πολλάτου Λυδία – Σοφία
- Λιοσάτου Μαρία – Ελένη
- Παγουλάτου Έρρικα
Άνδρες 16–18 ετών – περίπου 800 μ.
- Πετράτος Σταύρος – Αναστάσιος
- Φισφής Νίκος
- Κυριακάτος Άγγελος – Φράνσις
Γυναίκες 16–18 ετών – περίπου 800 μ.
Στα επίσημα αποτελέσματα του ΝΟΑ αναγράφονται δύο αθλήτριες στην 1η θέση:
- Παγουλάτου Χαραλαμπία
- Σαραντοπούλου Μαρία
- Μπενετάτου Σταματίνα
Άνδρες 19–35 ετών – περίπου 800 μ.
- Τραγάκης Ιωάννης
- Γασπαράτος Αιμίλιος
- Αδαμόπουλος Χρήστος
Γυναίκες 19–35 ετών – περίπου 800 μ.
- Τραγάκη Θεοδώρα
- Μαραβέγια Γερασιμούλα – Ελένη
Άνδρες 36–49 ετών – περίπου 800 μ.
- Λιβιεράτος Παναγής
- Κουρκουμέλης Παναγιώτης
- Αποστολάτος Σάββας
- Μπαλιούσκας Χαράλαμπος
- Αραβαντινός Λιάνος Ιωάννης
- Κοσμίδης Αθανάσιος
- Ράλλης Ελευθέριος
Άνδρες 50 ετών και άνω – περίπου 400 μ.
- Τρωιάνος Δημήτριος
- Σιδηρόπουλος Νικόλαος
- Καλαφάτης Αλέκος
- Λουκάς Διονύσιος
- Μαρκετός Γεράσιμος
Οι παρουσίες στον αγώνα
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήριος Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Σπυρίδων Σαμούρης, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ελένη Παπαναστασάτου, καθώς και ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής και δήμαρχος Αλέκος Καλαφάτης, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στον αγώνα και κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία των 50 ετών και άνω.
Παρόντα ήταν επίσης μέλη της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου.
Οι ευχαριστίες του ΝΟΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΑ ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του αγώνα, μεταξύ των οποίων τον Δήμο Αργοστολίου, το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας και το ΕΚΑΒ Κεφαλληνίας.
Ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στους γιατρούς του αγώνα, στους εθελοντές, στους κριτές, στους βοηθούς, στους προπονητές, στους δημοσιογράφους που κάλυψαν τη διοργάνωση και στους χορηγούς.
Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, εκφράζοντας την ελπίδα η 6η διοργάνωση του «De Bosset» να προσελκύσει ακόμη περισσότερους κολυμβητές.







