Αστέρας Ληξουρίου: Η πρόταση Θεοφιλάτου που ανοίγει συζήτηση – «1 ευρώ τον μήνα από κάθε ρολόι νερού για αθλητισμό και πολιτισμό»

Στον αγιασμό του Αστέρα Ληξουρίου για την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Θεοφιλάτος, ο οποίος με αφορμή την εκδήλωση επανέφερε δημόσια την πρότασή του για οικονομική ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων της Παλλικής μέσω μιας τοπικής επιβάρυνσης στα ρολόγια νερού.

Η λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο βοηθητικό γήπεδο του Αγίου Αντωνίου, έπειτα από πρόσκληση της διοίκησης του Αστέρα.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Νικόλαος Θεοφιλάτος, απευθύνοντας παράλληλα συμβουλές και ευχές στους μικρούς αθλητές ενόψει της νέας χρονιάς.

Παρόντες ήταν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός και ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Αραβαντινός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος και στον προπονητή της ομάδας, Θεοδόση Αναλυτή, ο οποίος, όταν του ζητήθηκε να πει λίγα λόγια, απέφυγε ευγενικά τις δηλώσεις, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Η πρόταση για 1 ευρώ τον μήνα

Πέρα όμως από τον αγιασμό, ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος έθεσε εκ νέου στο τραπέζι μια συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης του τοπικού αθλητισμού και πολιτισμού.

Όπως υποστηρίζει, θα μπορούσε να επιβληθεί τοπική επιβάρυνση ενός ευρώ τον μήνα σε κάθε ρολόι νερού της Παλλικής, με τα χρήματα να κατευθύνονται στην οικονομική στήριξη των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό που παρουσιάζει, το ποσό αντιστοιχεί σε 12 ευρώ τον χρόνο ανά ρολόι. Με βάση την εκτίμησή του για περίπου 8.000 ρολόγια νερού στην Παλλική, θα μπορούσε να συγκεντρώνεται ένα ποσό της τάξης των 96.000 ευρώ ετησίως.

Πρόκειται για μια πρόταση που, εφόσον τεθεί θεσμικά προς συζήτηση, αναμένεται να προκαλέσει διάλογο, καθώς από τη μία πλευρά αφορά την εξασφάλιση σταθερών πόρων για σωματεία που αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές ανάγκες και από την άλλη συνεπάγεται μια πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση για τους καταναλωτές.

Ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος πάντως εμφανίζεται ξεκάθαρος ως προς τη θέση του, υποστηρίζοντας ότι χωρίς οικονομικούς πόρους είναι δύσκολο να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί ο τοπικός αθλητισμός και πολιτισμός.

«Αν θέλουμε τοπικό αθλητισμό και πολιτισμό, είναι μία αλήθεια πικρή μεν, αλλά ευεργετική δε. Εμείς αυτό θα πράξουμε, εσείς επιλέγετε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρόταση για τα 96.000 ευρώ ετησίως βάζει έτσι στο δημόσιο διάλογο ένα συγκεκριμένο ερώτημα: θα ήταν διατεθειμένοι οι κάτοικοι της Παλλικής να πληρώνουν ένα επιπλέον ευρώ τον μήνα ώστε να δημιουργηθεί ένας σταθερός «κουμπαράς» για τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της περιοχής;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ