Ετοιμάζεται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η Έφη Αχτσιόγλου.

Εκ νέου υποψήφια για την μονοεδρική της Κεφαλονιάς-Ιθάκης  θα είναι η , σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα από τον τοπικό .

Η είδηση αυτή έρχεται να διαψεύσει προηγούμενες φήμες που έφερναν την βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης να “μετακομίζει” στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, κάτι φυσικά που δεν επιβεβαιώθηκε, με την κα Θεοπεφτάτου να μένει σταθερά…. Κεφαλονιά και Ιθάκη και να διεκδικεί την επανεκλογή της.

Οι ίδιες πηγές  ανέφεραν ότι την Κυριακή αυτή-κατά  πολύ μεγάλη πιθανότητα– θα επισκεφτεί το νησί μας η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Πολιτικής, , με σκοπό να συντονίσει την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και να “θερμάνει” το κλίμα, αλλά και να “συζητήσει” για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν αυτής της κας Θεοπεφτάτου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο ο ένας από τους τρεις υποψήφιους να μην προέρχεται από την Ιθάκη, όπως δηλαδή συνέβαινε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς η Ιθάκη θεωρείται, σύμφωνα με κάποιες κομματικές εκτιμήσεις… δεδομένη, κι αυτό γιατί το έργο που έχει επιτευχθεί στο νησί, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις αυτές, είναι μεγάλο και σημαντικό και έχει “χρεωθεί” εκτός από την Π.Ι.Ν και στην βουλευτή.

Φαίνεται, έτσι, να δίνεται σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα όλο το βάρος στην Κεφαλονιά, ακόμη και με πρόσωπα πέραν της “στενής” γραμμής ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο κι έχουν απήχηση στην κοινωνία.

Αναδημοσιευση από www.kefalonitikanea.gr