Ληξούρι: Έντονο το ενδιαφέρον από το μουσείο μοντέρνας τέχνης στη Νέα Υόρκη για τον Ιησού της φάτνης

Σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτειακή ηγεσία του Ληξουριού  βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο director του ΜοΜΑ, Γκλένν Λάουρι. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της Στούμπας, ειδική επιτροπή αφού εξέτασε 2.500 φάτνες από όλο τον κόσμο (μεταξύ αυτών της Βιέννης, Μόντρεαλ, Λονδίνου, Φινλανδίας, Πράγας και Εδιμβούργου) κατέληξε ότι ο «Ιησούς του Ληξουριού» αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό τεχνοτροπιών αφηρημένης τέχνης, αρ νουβώ, γκροτέσκ και σουρεαλιστικής ψυχεδέλειας.

Για έργο που σε «μαγνητίζει» μίλησε ο Jerry Saltz (New York Magazine), ενώ η Martha Schwendener (Yale Art School) έγραψε στο blog της ότι «η ψυχεδέλεια του έργου, η ασάφεια των χαρακτηριστικών του προσώπου παραπέμπει απευθείας σε κιμά του Βαλλιάνου» προκαλώντας το θαυμασμό στους απανταχού κριτικούς τέχνης από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο εκτίθεται για 4η συνεχή χρονιά στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες την περίοδο των εορτών. Οι αρμόδιοι ωστόσο εφιστούν την προσοχή των επισκεπτών διότι η παρατεταμένη οπτική επαφή με το έργο σύμφωνα με έρευνες προκαλεί παραισθήσεις, ζάλη και πιθανότατα, εκτεταμένη εγκεφαλική παράλυση.

Την ικανοποίησή της προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη εκφράζει η δημοτική αρχή η οποία προτίθεται να εξετάσει όλες τις προτάσεις μεταφοράς του έργου σε γνωστά μουσεία μοντέρνας τέχνης του πλανήτη.

Καλή Χρονιά !

Πηγή: https://kefaloniastoumpa.wordpress.com/