Τις τελευταίες ώρες έχει διαρρεύσει η φημολογία περί ανάμιξης στις εθνικές εκλογές των Γαλιατσάτου, Δρακουλόγκωνα, οι οποίοι έρχονται από μακράν προεκλογική περίοδο αλλά κυρίως, με νίκη εντός της Κεφαλονιάς.
Το σενάριο είναι ότι ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης θα παλέψουν δίπλα στην Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, προκειμένου να μην πέσει στα γαλάζια νύχια η μονοεδρική.

Εκ πρώτης όψεως και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα σενάρια, η τριάδα του Σύριζα θα είναι ενισχυμένη αλλά το ερωτηματικό είναι αν πρόκειται για αποτελεσματικό ψηφοδέλτιο. Κοινώς, αν θα καταφέρει να επικρατήσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η χημεία της τριάδας, πρωτίστως, δεν είναι η καλύτερη για δύο λόγους:

 • Δεν έχει καμία τύχη να εκλεγεί ο Θεοπεφτάτου, της οποίας το έργο είναι μηδενικό.
 • Η “δεξαμενή” ψήφων σε Γαλιατσάτο, Δρακουλόγκωνα είναι κοινή, άρα θα μοιραστούν οι ψήφοι.

  Ως εκ τούτου, για ποιο λόγο θέλει η Θεοπεφτάτου να βάλει στον κόρφο της …δύο τόσο φαρμακερά φίδια; Για να γίνει βουλευτής, δηλαδή, ένα στέλεχος της περιφέρειας; Από εκεί και πέρα, δεν βρίσκουμε το λόγο να κατέβουν οι περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης στις εθνικές εκλογές. Τι μπορεί να τους προσθέσει περισσότερο, πέρα από μια ακόμη εκλογική ήττα;

  Περισσότερους ψήφους; Αποκλείεται, διότι το δίδυμο της περιφέρειας έλαβαν ψήφους ένθεν και ένθεν στην Κεφαλονιά. Τους ψήφισαν και Νεοδημοκράτες, οι οποίοι δεν πρόκειται να τους ξαναψηφίσουν. Όπως και ψηφοφόροι από το ΚΙΝΑΛ.

  Περισσότερη δυναμική; Αποκλείεται, διότι ήδη έχουν μπόλικη, κάτι που είδαμε και εντός των κεφαλονίτικων συνόρων.

  Νίκη στις εθνικές εκλογές; Αποκλείεται, διότι οι 12 μονάδες διαφορά που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία με τον Συριζα δεν τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα. Κι αυτά θα είναι θερινής νυκτός…

  Άρα, τι θα προσφέρει στους Γαλιατσάτο, Δρακουλόγκωνα η ανάμιξή τους με τις εθνικές εκλογές; Μόνο φθορά, λέμε εμείς, από τη δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία λόγω της διαφαινόμενης ήττας στις εθνικές εκλογές. Η οποία και θα διαμοιραστεί ισάξια και στους τρεις, έστω κι αν η Θεοπεφτάτου ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο από την ανικανότητα να ηγηθεί τα τελευταία χρόνια στα δύο νησιά. 

  Θεωρούμε λοιπόν, ότι θα αφήσουν τη νυν βουλευτή να πιει μέχρι την τελευταία γουλιά το πικρό ποτήριον τούτο…

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr