Ο Νίκος Φαραντούρης προσέλκυσε χθες το ενδιαφέρον και των Κεφαλονιτών στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του..

Σε μία εντυπωσιακή από πλευράς πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 17.10.2022  στο roof garden του Ξενοδοχείου Olympias, Αθηνάς η συζήτηση- παρουσίαση του έργου του συμπατριώτη μας Καθηγητή Πανεπιστημίου Νικόλα Φαράντούρη με τίτλο «Η Ενεργειακή Κρίση στην Ελλάδα», με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα o οποίος προλογίζει και το έργο του Κεφαλονίτη στενού του συνεργάτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη μας χειροκροτούμενος από τον κόσμο. Μίλησαν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελος Κότιος και ο Καθηγητής ΕΜΠ και Τομεάρχης ενέργειας του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας ενώ τη συζήτηση συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Χρύσα Λιάγγου.

Αίσθηση έκανε η ηχηρή παρουσία Κεφαλονιτών και Θιακών από όλα τα μέρη της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μελών συλλόγων και γνωστοί Κεφαλονίτες της ομογένειας, καθηγητές πανεπιστημίου και απλός κόσμος.

Αίσθηση έκανε επίσης ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου δίνοντας από την αρχή τον κεφαλονίτικο τόνο, παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της ΝΔ και στενός φίλος του Κώστα Καραμανλή κι απ’ ό,τι φαίνεται και του συμπατριώτη μας Νικόλα Φαραντούρη.

Η γενική αίσθηση ήταν ότι ο πολυπράγμων Φαραντούρης βγάζει την Κεφαλονιά και Ιθάκη στα Αθηναϊκά σαλόνια και κερδίζει πόντους στην παράσταση νίκη των νησιών μας.

Πηγή: kefaloniatimes.gr

Προηγούμενο άρθροΗ εγγονή του Μεταξά “αδειάζει” τον Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό (εικόνα)
Επόμενο άρθροΔοκιμή σε βαλλιστικό πύραυλο που μπορεί να φτάσει έως την Αθήνα έκανε σήμερα η Τουρκία