“Ημερήσιος”: “Φταίει ο …Χατζηπετρής για το …ντουμάνιασμα τ’Αργοστολιού”!

Mάλλον ο …Χατζηπετρής φταίει για τη φωτιά που μπήκε στις 3 Ιανουαρίου σε υλικά που βρίσκονταν σε οικόπεδο του Δήμου Αργοστολίου στην Κρανιά και ντουμάνιασε όλο το Αργοστόλι, καθώς στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφεραν ότι η φωτιά …«μπήκε από κάποιον»!

Κατά τη χθεσινή διαδικασία επιβεβαιώθηκε ο «Η», που στο χθεσινό του φύλλο αποκάλυψε ότι το οικόπεδο στο οποίο μπήκε η φωτιά ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Αργοστολίου, καθώς παραχωρήθηκε σε αυτόν (μέσω του Δήμου Κεφαλονιάς) από τη Διαδημοτική.

Το θέμα έφερε στο Δ.Σ. ο επικεφαλής της Παράταξης «Κεφαλονιά, νησί για όλους» Αλέξανδρος Παντελειός.

Για την υπόθεση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης είπε στο χθεσινό Δ.Σ. ότι η φωτιά μπήκε από κάποιον και ότι όντως υπήρξε πρόβλημα εκείνη τη νύχτα με τον καπνό. Ωστόσο τόνισε ότι κάηκαν κλαριά -σύμφωνα με το νόμο- και όχι άλλα υλικά. Ο δε καπνός δημιουργήθηκε κυρίως από φύλλα φοινίκων, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε νερό. Επίσης ο κ. Σαμούρης είπε ότι εκέινο το βράδυ πήγαν επιτόπου και οι αρμόδιες Αρχές, που δεν διαπίστωσαν παραβάσεις.

Στη συζήτηση παρενέβη ο δ.σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, ο οποίος τόνισε ότι ο κ. Σαμούρης με την απάντηση του δημιούργησε μεγαλύτερα ερωτηματικά, καθώς δεν είπε από ποιον μπήκε η φωτιά, αν δηλαδή μπήκε από τον Δήμο ή από ιδιώτη.

Ακολούθως ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος χωρίς να αναφέρει και αυτός από ποιόν μπήκε η φωτιά, είπε ότι αυτό που έγινε δεν είναι παράνομη πράξη και ότι δεν υπήρξε πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, αφού κάηκαν μόνον κλαριά και όχι άλλα υλικά.

Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».

Πηγή: kefalonianmantata.gr