Ρεπορτάζ // Τάσος Λυμπεράτος

 

Αναβρασμός επικρατεί στο νησί αλλά και στους κόλπους των στελεχών και των μελών της ΝΔ Κεφαλονιάς, Ιθάκης σε σχέση με τα σενάρια που διαδίδονται τις τελευταίες ώρες ότι δεν θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τόσο ο Παύλος Παπαδάτος όσο και ο Χαράλαμπος Λυκούδης και αντ΄ αυτών θα επιλέγουν υποψήφιοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη βάση της παράταξης. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν τοπικά στελέχη της ΝΔ αυτό αποτελεί «επίθεση στην ΗΘΙΚΗ» κάτι που η συγκεκριμένη παράταξη δεν έχει πράξει ποτέ στο παρελθόν.

Ωστόσο, τo ρεπορτάζ αναφέρει ότι συνεδριάζει εκτάκτως η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης προκειμένου να αντιδράσει έντονα στα σενάρια αυτά και να στείλει μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος ότι αν και εφόσον ευοδωθούν τίθεται σοβαρό θέμα ακόμη και για την κατάληψη της έδρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Στο απέναντι στρατόπεδο, του ΣΥΡΙΖΑ, τα σενάρια αυτά φαίνεται να δημιουργούν πλατιά χαμόγελα αφού το ισχνό προβάδισμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα βλέπουν με μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να ανατραπεί και να κερδηθεί εκ νέου η έδρα η έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι όλα είναι σεναριλογίες και αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις από τον ίδιο Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δείχνουν τα πράγματα μέχρι τη Τρίτη θα ανακοινώσει τη τελική του απόφαση.

Αναδημοσιευση από www.ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Το Σπήλαιο Δρογκαράτης, ένα απο τα υπέροχα αξιοθέατα στο νησί μας
Επόμενο άρθροΕπείγον: Έκτακτη ΝΟΔΕ απόψε για το ψηφοδέλτιο