Τι έγραψε ο “ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ” που προκάλεσε την σημερινή απάντηση του “Μεγάρου”

Νωρίτερα σήμερα δημοσιεύσαμε το δελτίο τύπου του Δήμου Κεφαλλονιάς (http://kefaloniamagazine.gr/politiki/dimos-diapseydoyme-ta-peri-astynomikis-synodeias-stoys-elegchoys-sto-dimo-i-strateymeni-propaganda-parapempei-pleon-se-komodia/), όπου διαψεύδει την “συνοδεία αστυνομικών” στην έλευση του νέου κλιμακίου των Επιθεωρητών που έρχονται για έλεγχο από Δευτέρα στο Δήμο Κεφαλλονιάς.

Ουσιαστικά ο Δήμος απάντησε σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ” που στο σημερινό της πρωτοσέλιδο έγραψε τα ακόλουθα:

“Νέο Κλιμάκιο της  Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Δημοσθένη Κασσαβέτη, καταφθάνει αύριο το απόγευμα στην Κεφαλονιά, προκειμένου να συνεχισθεί η επιθεώρηση-έλεγχος στα πεπραγμένα του Δήμου Κεφαλονιάς και των Νομικών του Προσώπων.

Το Κλιμάκιο των Επιθεωρητών αποτελείται από τους Ελεγκτές της Κ.Υ. του Σώματος Ελλήνων Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) κ. Χ. Σπηλιωτόπουλο και κ. Ι. Μαρίνη και τον κ. Κων. Αντωνόπουλο από το Περιφερειακό Γραφείο Πάτρας του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και ο έλεγχος θα διαρκέσει και αυτήν την φορά μία ολόκληρη βδομάδα, όπως και την προηγούμενη, από μεθαύριο Δευτέρα 1η Ιουλίου έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Ο κ. Χ. Σπηλιωτόπουλος είχε λάβει μέρος και στον προηγούμενο έλεγχο και ήδη είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί, τόσο στα πεπραγμένα του Δήμου, όσο και των Νομικών του Προσώπων, στο βαθμό που ήδη έχει διεξαχθεί έλεγχος και προφανώς θα είναι ο «συνδετικός κρίκος» μεταξύ των δύο ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά οι επιθεωρητές έρχονται «ενισχυμένοι», αφού θα συνοδεύονται με αστυνομικά όργανα, ώστε να μην υπάρξουν παραβατικές συμπεριφορές από την πλευρά των ελεγχόμενων!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έλεγχος, ο οποίος θα είναι ενδελεχής και στοχευμένος, κυρίως θα «ξεσκονίσει» όλα τα έργα και μελέτες που έχει διενεργήσει ο Δήμος, τις αμέτρητες απ’ ευθείας συμβάσεις αλλά και πληρωμές έως και την παραμικρή εκταμίευση του δημοτικού χρήματος, καθώς επίσης και την υλοποίηση-εφαρμογή των έργων ή υπηρεσιών που έχουν ενταλμοποιηθεί και πληρωθεί από τα Δημοτικά Ταμεία.

Η συνέχεια του ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε Δήμο, «καπάκι» σε διάστημα είκοσι ημερών, δύο ολόκληρες βδομάδες και μάλιστα αυτή τη φορά και με αστυνομική δύναμη, είναι πρωτοφανής σε όλη τη Χώρα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αναμένεται εντός των ημερών να σταλεί από την αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, Εκθεση-Πόρισμα «φωτιά» που αφορά ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο τα προηγούμενα έτη και αναφέρεται σε έκνομες δραστηριότητες συγκεκριμένων προσώπων της Δημοτικής Αρχής, για τα περαιτέρω.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr

Tο Δημοτικό Μέγαρο που θα γίνουν οι έλεγχοι.
Ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης