Αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές σέρνεται η φήμη περί “κοψίματος” των δύο βασικών υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά, των Παύλου Παπαδάτου και Μπάκη Λυκούδη.
Δέκα ημέρες τώρα, συζητιέται στο νησί ότι τα δύο κορυφαία στελέχη δεν θα συμπεριληφθούν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Για ποιο λόγο; Κυρίως, για τις κατηγορίες και τις ενέργειες του πρώην, πλέον, δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση, υπό το κράτος της θλίψης και της οργής εξαιτίας της απώλειας του θώκου. Βεβαίως και παράγοντες της ΝΟΔΕ δεν είναι άμοιροι ευθυνών, με προεξάρχουσα την Γιάννη Κουλουμπή, διορισμένη στην προεδρία της. 

Τα πράγματα είναι απλά… Όποιος ανοίγει το λάκκο του άλλου, το πιθανότερο είναι να πέσουν μαζί… Ή στη χειρότερη θα πέσει ο δράστης. Κι αυτό ακριβώς συνέβη στην υπόθεση της γαλάζιας μονοεδρικής.

Όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός μας «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Η βαριά θλίψη και ο άκρατος πανικός λόγω της ήττας στο δήμο Αργοστολίου ώθησε τον Παρίση και τους συνεργάτες του και κατ’ επέκταση παράγοντες της ΝΟΔΕ, να ξεχνούν ή να κάνουν πως ξεχνούν την αλήθεια. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι όφειλαν να τηρήσουν ίσες αποστάσεις απ’ όλους τους συνυποψήφιους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπως και έπρεπε να το πράξουν στις εθνικές. Δυστυχώς, δεν το έπραξαν, γι’ αυτό και εκτέθηκαν.

Το ίδιο θα συνέβαινε και στην περίπτωση των εθνικών εκλογών, όπου είχαν μπατάρει τη …βάρκα μονόπατα: Υπέρ του Λυκούδη. Και εις βάρος του Παπαδάτου, τον οποίο συκοφάντησαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με συνέπεια από το μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη να περάσει η ιδέα της ανανέωσης του ψηφοδελτίου.

Την ύστατη, πλέον, στιγμή, λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν οι υποψήφιοι βουλευτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη και ύστερα από πρόταση του απερχόμενου δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, θα συνεδριάσει έκτακτα σήμερα το απόγευμα η ΝΟΔΕ. Και τι θα πουν οι παράγοντές της; Ότι αν δεν συμπεριληφθούν οι Παπαδάτος, Λυκούδης η έδρα δεν κερδίζεται!!!

Καλά, οι της ΝΟΔΕ τώρα, ξύπνησαν από τον λήθαργο; Τώρα, σκέφτηκαν να το πουν αυτό; Όταν προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα άσχημο κλίμα εις βάρος του Παπαδάτου εντός της Νέας Δημοκρατίας, προς όφελος του συνυποψήφιου, με αστήριχτους και άκρως λανθασμένους ισχυρισμούς, δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Όπως αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι τυχαίο πως μία βουλευτής με μηδενικό έργο, μια βουλευτής άοσμη και άγευστη, παραμένει στη θέση της… Δεν είναι τυχαίο, τέλος, ότι ο Σύριζα “σάρωσε” στις περιφερειακές εκλογές και ο ίδιος ο Παρίσης ηττήθηκε στο Αργοστόλι. Σοβαρότης και ικανότης μηδέν…

Χ. Κ.

Αναδημοσιευση από www.kefaloniatimes.gr