Περδίκης: Το θέμα με το ΤΗΜΟ είναι καθαρά πολιτικό και έχει να κάνει με την εγκατάλειψη που βιώνει το Ληξούρι

Με αφορμή την συνέντευξη του προέδρου των φοιτητών του τμήματος Τ.Η.Μ.Ο Δημήτρη Κολυδά και της αντιπρόεδρου Νίκης Σκουμπούρη, αλλά και ακούγοντας όλο αυτό τον καιρό τα τεκταινόμενα γύρο από το θέμα, το συμπέρασμα είναι ένα, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.-
Και είναι πολιτικό γιατί καμία <<αξιολόγηση>> δεν μας έχει πείσει ποιος είναι ο λόγος του κλεισίματος του τμήματος, η μεταφορά του εξοπλισμού στην Κέρκυρα για να ενισχυθεί το εκεί παρεμφερές…. τμήμα και η δημιουργία (που ακυρώθηκε και αυτή) ενός τμήματος που κανείς δεν έχει αξιολογήσει ακόμα(και πώς να το κάνει άλλωστε αφού δεν υπάρχει…) Και πάμε πρώτα απ’ όλα να δούμε τι είναι η αξιολόγηση, ποιος την κάνει και τι ακριβός θέλει να πετύχει….. Την κάνει το εκάστοτε υπουργείο? Που μπορεί να έχει εντολές για περικοπές κονδυλίων για την δημόσια εκπαίδευση??? Ή για συγκεντρωτισμό ιδρυμάτων σε λίγες περιοχές για πάρα πολλούς λόγους??? Την κάνουν καθηγητές, που πολλοί απ’ αυτούς έχουν καλές και αγαθές προθέσεις, αλλά υπάρχουν και αυτοί που για ιδιοτελείς σκοπούς θέλουν τα ανώτατα ιδρύματα υποχείρια τους??? Ή γιατί έχουν άλλα μαγαζάκια… κοντά??? Την κάνουν οι φοιτητές? Που δικαίως θέλουν μια πραγματικά ανώτατη εκπαίδευση??? ή κάποιοι που είναι πολιτικά πιόνια???? Τέλος την κάνει η κοινωνία και η αγορά που αύριο θα καλεστεί να αποδεχτεί τους απόφοιτους, να τους ενσωματώσει σαν δημιουργούς ανώτερης κοινωνικής παιδείας ή να τους προσλάβει σας ανώτερο και εκπαιδευμένο προσωπικό ή συνεργάτη σε μια δουλειά? Ή η κοινωνία που τους βλέπει σαν πορτοφόλια?
Όλα τα παραπάνω είναι για σκέψη…..
Πάμε όμως να δούμε τι είδους αξιολόγηση έχει γίνει για σχολές όπως η Νομική, η Ιατρική, παιδαγωγικά τμήματα, κ.α Εκατοντάδες απόφοιτοι εργάζονται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το αντικείμενο τους (δηλαδή καταδικάζουμε το καλύτερο δυναμικό της χώρας στην αδράνεια και όχι μόνο…) ή πάνε στο εξωτερικό (παρέχουμε δηλαδή δωρεάν αξιόλογο και εξειδικευμένο προσωπικό σε όλο τον κόσμο) και τέλος έχουμε τμήματα που οι απόφοιτοι δεν έχουν μέλλον και μας λείπουν τμήματα νέα και αξιόλογα στον επαγγελματικό χώρο τα οποία δεν δημιουργούμε για όλους τους παραπάνω λόγους…. Μα θα μου πεί κάποιος προοδευτικός ότι η εκπαίδευση δεν είναι μόνο δουλειά, συμφωνώ για έναν πολύ πλούσιο ή για κάποιον που έχει λύσει το πρόβλημα βιοπορισμού του…..
Φίλοι όλα τα παραπάνω δε είναι μόνο άποψη μου σαν πολίτης, είναι και τροφή για προβληματισμό.
Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και έχει να κάνει με την εγκατάλειψη που βιώνει το Ληξούρι από όλους τους πολιτικούς ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς του 2014. Έξη ολόκληρα χρόνια και το κράτος έχει κάνει ελάχιστα απ’ αυτά που είχε την υποχρέωση και τίποτα για να ξαναδώσει στον τόπο την ζωή που σταμάτησε τη ημέρα του σεισμού!
Σαν Ληξουρίωτης θέλω να ζητήσω συγνώμη από τα παιδιά που σαν πολίτες είμαστε τόσο μικροί μπροστά στο μεγαλείο της αγάπης που μας δίνουν! Δεν θα γράψω κάτι άλλο γιατί θα παρεξηγηθώ….. όπως τόσες φορές….
Άφησα για το τέλος ένα κομμάτι πολύ παρεξηγημένο, το οικονομικό, αλήθεια όμως σε ποια πόλη ή περιοχή οι φοιτητές δεν είναι οικονομική δραστηριότητα? Ας μην απαριθμήσω…. Ακόμα και για την κορεσμένη Κέρκυρα! Μην ανησυχείτε για την ελεύθερη οικονομία θα βρει τον δρόμο της και ιδικά σε ένα τουριστικό μέρος όπως είναι το Ληξούρι.
Ξέρετε τι δεν θα βρούμε την ζωντάνια αυτών των παιδιών……..

Από το fb του Διονύση Περδίκη