Ενθουσιασμένοι δήλωσαν οι πρώτοι επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που επισκέφθηκε σήμερα το νησί μας με το Αλεξάνδρα Λ το οποίο αγκυροβόλησε ως τουριστική ατραξιόν για αυτό το καλοκαίρι.

Δεν προλαβαίνουν οι τουριστικοί πράκτορες να κλείνουν εισιτήρια για τους επισκέπτες που θέλουν μια ξενάγηση στο πλοίο και να ενημερωθούν για την ιστορία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας. Φημολογείται επίσης οτι οι καμπίνες με θέα στο Αλεξάνδρα Λ. χρεώνονται έως και 40% ακριβότερα από τις καμπίνες στην αντίθετη πλευρά του πλοίου.

Σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε αποκλειστικά η «Στούμπα» η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Cruises ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να μεταφερθούν και άλλα πλοία που βρίσκονται σε παροπλισμό και να ακροβολιστούν στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων.  Παρόμοια σύσταση φαίνεται να έχει κάνει και η ένωση σκαφών αναψυχής ενόψει καλοκαιρινής περιόδου.

Η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο μετά την επιτυχία της δράσης ετοιμάζουν και άλλες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης: Από τον Ιούλιο θα προσφέρονται στους επισκέπτες του νησιού ευκαιρίες να ασχοληθούν και να ενημερωθούν για τεχνικές οξυγονοκόλλησης ενώ τον Αύγουστο θα προσφέρονται και courses για ματσακώνισμα και βάψιμο με μαούνες και σκαλωσιές.

Στα πλαίσια του ανταγωνισμού μεταξύ εταιρειών, η Royal Carribean δήλωσε ότι για το καλοκαίρι του 2020 θα εντάξει το μόλο Περάματος – Δραπετσώνας στα προσεχή  λιμάνια προσέγγισης (ports of call).

Ικανοποιημένοι δηλώνουν από την πρωτοβουλία οι σύλλογοι ναυτεργατών και συνεργεία οξυγονοκολλήσεων.

img_9420-copyΑναδημοσίευση από kefaloniastoumpa.wordpress.com