Βρήκαμε το Νίκο στο ανοιχτό δημοτικό στάδιο του Αργοστολίου πλαισιωμένο από τους αθλητές της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας, του αθλητικού σωματείου που έφτιαξε από το τίποτα μαζί με τα αδέρφια του και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 200 παιδιά, ενώ διαθέτει και εξαιρετικά αξιόλογο αγωνιστικό τμήμα πανελληνίου επιπέδου.

Μιλήσαμε για το μεγάλο του πάθος, τον στίβο καθώς και για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση τα «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ», η οποία φέρει την υπογραφή του.

Νίκο, από αθλητής στίβου, προπονητής και πλέον τεχνικός διευθυντής της ΓΕΚ, ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητικών σωματείων στίβου της Δυτικής Ελλάδας. Μίλησέ μας για την πορεία αυτή.

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας δημιουργήθηκε το 1987. Αποτελεί από ιδρύσεως μέλος του ΣΕΓΑΣ και δραστηριοποιείται αποκλειστικά με το άθλημα του στίβου.  Εγώ και τα αδέρφια μου ήμασταν αθλητές της ΓΕΚ. Mετά την ολοκλήρωση των σπουδών μας στα ΤΕΦΑΑ ξεκινήσαμε αρχικά ως προπονητές και από το 2010 αναλάβαμε και διοικητικά καθήκοντα. Τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των παιδιών και αρκετές επιτυχίες σε περιφερειακό και σε πανελλήνιο επίπεδο. Ιδιαίτερη αξία για τον σύλλογό μας έχει η διοργάνωση του Διεθνούς Μίτινγκ ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ.

Τι είναι αυτό, κατά τη γνώμη σου, που κάνει τον στίβο να ξεχωρίζει ως άθλημα;

Ο στίβος είναι ο βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ξεχωριστό του στοιχείο είναι η ταυτόχρονη διεξαγωγή αγωνισμάτων δρόμων, αλμάτων και ρίψεων ανδρών και γυναικών, μέσα στο στάδιο. Οι αθλητές αγωνίζονται, για να ξεπεράσουν πρωτίστως τον εαυτό τους και τα όριά τους. Η ευγενής άμιλλα και η απουσία κάθε είδους βίας, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το άθλημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ekefalonia.gr

Νίκος Μεταξάς: Ο πρωτομάστορας της ΓΕΚ Κεφαλληνίας και η “ψυχή” των “Βεργώτειων” μιλάει στο ekefalonia [εικόνες]