Νέα Δημοκρατία: Δύο γυναικεία πρόσωπα προκαλούν ενδιαφέρον – Η μία έχει ήδη 6.604 σταυρούς

Νέα Δημοκρατία: Δύο νέες γυναικείες υποψηφιότητες στα σχέδια Μητσοτάκη – Ποιες είναι η Άννα Τζήκα και η Έλενα Φλώρου

Με νέα πρόσωπα επιχειρεί να ενισχύσει τα ψηφοδέλτιά της η Νέα Δημοκρατία ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών. Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο γυναίκες με διαφορετική επαγγελματική διαδρομή, η πολιτικός μηχανικός και περιφερειακή σύμβουλος Άννα Τζήκα και η δικηγόρος Έλενα Φλώρου, οι οποίες, σύμφωνα με δημοσίευμα, περιλαμβάνονται στις νέες γυναικείες υποψηφιότητες του κυβερνώντος κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία αναζητά νέα πρόσωπα για τις εκλογές

Η προετοιμασία της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες εθνικές εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται τόσο στην κινητοποίηση των υφιστάμενων στελεχών όσο και στην προσέλκυση νέων υποψηφίων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς γνωρίζουν ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θα κρίνει την προοπτική μιας νέας κυβερνητικής θητείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Instanews.gr, στο πλαίσιο της ανανέωσης των ψηφοδελτίων προβάλλονται δύο γυναικείες παρουσίες με επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα.

Πρόκειται για την Άννα Τζήκα, η οποία δραστηριοποιείται στην Πιερία, και τη δικηγόρο Ε. Φλώρου, με επαγγελματική έδρα το Παλαιό Φάληρο.

Άννα Τζήκα: Η 32χρονη περιφερειακή σύμβουλος με τους 6.604 σταυρούς

Η Άννα Τζήκα αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα που προβάλλονται για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία.

Είναι 32 ετών, πολιτικός μηχανικός και περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η παρουσία της στην αυτοδιοίκηση αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πολιτικής της διαδρομής.

Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές συμμετείχε ως υποψήφια με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα και συγκέντρωσε 6.604 σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η συγκεκριμένη εκλογική επίδοση προβάλλεται ως ένα από τα πλεονεκτήματά της ενόψει της συμμετοχής της στις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, έχει αναπτύξει κοινωνική δράση μέσα από πρωτοβουλίες που συνδέονται με την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Η κοινωνική δράση και η εκδήλωση στην Κατερίνη

Η Άννα Τζήκα παρουσιάζεται ως ιδρύτρια και συντονίστρια κοινωνικών πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων η «Image-Based Sexual Abuse Hotline» και ο οργανισμός «Στράτα».

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες συνδέονται με ζητήματα κοινωνικής προστασίας και υποστήριξης.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησε ανοιχτή συζήτηση στην Κατερίνη, με αντικείμενο την ασφάλεια στον φυσικό και στον ψηφιακό κόσμο.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε θετική ανταπόκριση.

Η ενασχόλησή της με ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και ψηφιακής ασφάλειας προστίθεται στην αυτοδιοικητική της εμπειρία, διαμορφώνοντας το πολιτικό προφίλ με το οποίο εμφανίζεται στη νέα εκλογική προσπάθεια.

Η δικηγόρος Ε. Φλώρου και οι σπουδές στο Παρίσι

Το δεύτερο πρόσωπο που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι η δικηγόρος Ε. Φλώρου.

Σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία που παρατίθενται, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και πραγματοποίησε νομικές σπουδές στο Παρίσι, αποφοιτώντας με άριστη βαθμολογία.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Λευκωσία, όπου εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο.

Όπως αναφέρεται, πέρασε τις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και απέκτησε άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος στην Κύπρο.

Αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου απέκτησε επίσης άδεια άσκησης επαγγέλματος μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η επαγγελματική πορεία στην Ελλάδα

Μετά την επιστροφή της στην Αθήνα, η δικηγόρος εργάστηκε σε διάφορα δικηγορικά γραφεία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη επαγγελματική εμπειρία στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σήμερα διατηρεί δικό της δικηγορικό γραφείο στο Παλαιό Φάληρο.

Στα αντικείμενα δραστηριότητάς του περιλαμβάνονται το αστικό και οικογενειακό δίκαιο, οι τραπεζικές υποθέσεις, τα ακίνητα, οι διαδικασίες Golden Visa, τα τροχαία ατυχήματα και οι εξωδικαστικοί διακανονισμοί.

Η επαγγελματική της διαδρομή στον νομικό χώρο αποτελεί το βασικό στοιχείο του βιογραφικού που παρουσιάζεται ενόψει της πιθανής συμμετοχής της στην εκλογική αναμέτρηση.

Η στρατηγική Μητσοτάκη για τα ψηφοδέλτια

Η ανάδειξη νέων υποψηφιοτήτων εντάσσεται στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συνδυάσει την εμπειρία των υφιστάμενων βουλευτών με πρόσωπα που διαθέτουν διαφορετικές επαγγελματικές και κοινωνικές αναφορές.

Η αυτοδιοίκηση, η επιστημονική κατάρτιση και η επαγγελματική παρουσία αποτελούν χαρακτηριστικά που προβάλλονται στις περιπτώσεις των δύο γυναικών.

Παράλληλα, η ενίσχυση της γυναικείας εκπροσώπησης στα ψηφοδέλτια αποτελεί μέρος της ευρύτερης εκλογικής προετοιμασίας του κόμματος.

Η Άννα Τζήκα διαθέτει ήδη εμπειρία από την εκλογική διαδικασία και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ενώ η δικηγόρος Φλώρου προέρχεται από τον επαγγελματικό χώρο της νομικής επιστήμης.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδρομές, οι οποίες παρουσιάζονται ως στοιχεία ανανέωσης του υποψήφιου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας.

Το επόμενο βήμα

Με την προετοιμασία των εκλογικών συνδυασμών να συνεχίζεται, το ενδιαφέρον στρέφεται στις τελικές επιλογές και στις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άννα Τζήκα περιλαμβάνεται στις πρώτες έξι γυναικείες υποψηφιότητες που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Για τη δεύτερη περίπτωση, πέρα από την ασυμφωνία στο μικρό όνομα, δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια η εκλογική περιφέρεια στην οποία θα είναι υποψήφια.

Η παρουσία νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια αποτελεί μέρος της εκλογικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας. Η τελική εικόνα θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων και την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ