ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
• Δορυφορικές φωτογραφίες της κακοκαιρίας “Ιανός” εν τη γενέσει της – χθεσινή στον κόλπο της Συρτης και σημερινή στο Ιόνιο καθώς και η τρέχουσα εικόνα ηλεκτρικής δραστηριότητας στην κεντρική Μεσόγειο.
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας – MSc
AMS member

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ• Δορυφορικές φωτογραφίες της κακοκαιρίας "Ιανός" εν τη γενέσει της – χθεσινή στον κόλπο της Συρτης…

Gepostet von YouWeather.com am Mittwoch, 16. September 2020

Ε Κ Τ Α Κ Τ Η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η κακοκαιρία Ιανός βρίσκεται προ των πυλών και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» του κυκλώνα:
Ο κ.Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως από αύριο Πέμπτη, ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα πλήξει τη χώρα μας και πρόσθεσε ότι το φαινόμενο θα πλήξει τη χώρα μας αργά το απόγευμα. Η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Ιθάκη και η Ηλεία θα χτυπηθούν πρώτα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και μεγάλης διάρκειας.
«Καλούμε τους πολίτες, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, την Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
1.Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
2.Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
3.Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
4.Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
5.Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας πιθανής χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
6.Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
7.Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, εδώ στην Ιθάκη, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής, του Δήμου και του Επαρχείου, οι οποίοι όλοι θα είμαστε σε επιφυλακή νύχτα και μέρα έως ότου περάσει και εξασθενήσει το καιρικό φαινόμενο.
για οποιαδήποτε ώρα τηλέφωνα επικοινωνίας:
6937 451585 και 6940 531755
Θανάσης Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης

Ε Κ Τ Α Κ Τ Η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΗ κακοκαιρία Ιανός βρίσκεται προ των πυλών και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας…

Gepostet von Thanasis Livitsanis am Mittwoch, 16. September 2020